12.1 C
Purmerend
maandag 29 mei 2023
HomeEvenementKoningssportdag Purmerend: 5.200 kinderen sportief actief op drie accommodaties 

Koningssportdag Purmerend: 5.200 kinderen sportief actief op drie accommodaties 

Purmerend – Vrijdag 20 april is het tijdens Koningssportdag topdrukte in het Leeghwaterpark, op het terrein van voetbalvereniging Purmersteijn en in sporthal De Beuk. Meer dan 5.200 kinderen van bijna alle basisscholen in Purmerend komen die dag voor de sportieve activiteiten naar de Koningssportdag. Medewerk(st)ers en vrijwilligers van sportorganisatie Spurd, speeltuin De Speelkraam en kinderboerderij De Ridder begeleiden de kinderen tijdens de sportieve activiteiten. 

 

De belangstelling van de basisscholen voor de Koningssportdag in Purmerend is bijzonder groot. Vanwege de werkzaamheden aan het Leeghwaterbad gaan zo’n 2.500 kinderen naar voetbalvereniging Purmersteijn en sporthal De Beuk.

Coördinator Koningssportdag Cindy Schmidt: ‘Spurd, De Speelkraam en De Ridder zijn bijzonder blij met het grote aantal deelnemend scholen en kinderen! Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er verschillende gezellige en sportieve activiteiten, zoals Koninklijke Zeskamp, Koningen & Kastelen, Jumping King, Prins Obstakel, King’s Court en sportpaleis.

Naast medewerk(st)ers en vrijwilligers van de organisaties zijn er ook meer dan honderd stagiairs van het Horizon College Sport en Bewegen, het Regio College Pedagogische Werk, de sportacademie en van Nelson Mandela en Gaudi van de PSG als assistenten Koningssportdag actief. De vrijdag voor Koningsdag staat in het teken van de Koningssportdag.’


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,257FansLike
2,236VolgersVolg
1,588VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11 °
74 %
2.2kmh
100 %
ma
15 °
di
14 °
wo
19 °
do
16 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.