8.7 C
Purmerend
woensdag 1 februari 2023
HomePurmerendStadswandelingen door Gilde Purmerend en wij mochten mee (video)

Stadswandelingen door Gilde Purmerend en wij mochten mee (video)

Purmerend – In de Middeleeuwen was de term “gilde” bij verschillende beroepsgroepen een begrip. De “meester” leerde het vak aan zijn leerling. Deze leerling kon via gezel tot meester opklimmen. Inmiddels bestaan deze gilden niet meer. Sinds 1985 zijn de “gilden” in nieuwe vorm echter weer helemaal terug in Nederland. Vrijwilligers dragen hun kennis, kunde en ervaring over aan anderen in de samenleving, jong en oud.

Het Gilde Purmerend organiseert stadswandelingen in de oude binnenstad van Purmerend. Zij doet dit in nauwe samenwerking met de Vereniging Historisch Purmerend. De wandelingen starten wekelijks op zaterdagmiddag om 14.00 uur en gaan door tot 1 oktober. De start is bij het Purmerends museum op de Kaasmarkt. Dat is onafhankelijk van het aantal deelnemers of het weer.

Naast deze historische wandelingen zijn er ook architectuurwandelingen, dit jaar met als hoofdpersoon Jan Stuyt, die precies 150 jaar geleden geboren is. Ook is er aandacht voor andere Purmerender architecten zoals Jacob Oud en Mart Stam. Moderne kunstwerken in Purmerend (de Melkwegbrug bijvoorbeeld), komen ook aan bod.

Meer informatie over de stadswandelingen kunt u vinden op de website van het gilde Purmerend: http://gildepurmerend.nl/stadswandelingen/

Onze cameraman mocht mee met een gildegids en ondanks dat hij zelf geboren en getogen is in Purmerend, leerde zelfs hij weer iets.

Camera: Ron Vermeulen


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,206FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.7 ° C
9.4 °
7.8 °
82 %
3.1kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.