Stadswandelingen door Gilde Purmerend en wij mochten mee (video)

Purmerend – In de Middeleeuwen was de term “gilde” bij verschillende beroepsgroepen een begrip. De “meester” leerde het vak aan zijn leerling. Deze leerling kon via gezel tot meester opklimmen. Inmiddels bestaan deze gilden niet meer. Sinds 1985 zijn de “gilden” in nieuwe vorm echter weer helemaal terug in Nederland. Vrijwilligers dragen hun kennis, kunde en ervaring over aan anderen in de samenleving, jong en oud.

Het Gilde Purmerend organiseert stadswandelingen in de oude binnenstad van Purmerend. Zij doet dit in nauwe samenwerking met de Vereniging Historisch Purmerend. De wandelingen starten wekelijks op zaterdagmiddag om 14.00 uur en gaan door tot 1 oktober. De start is bij het Purmerends museum op de Kaasmarkt. Dat is onafhankelijk van het aantal deelnemers of het weer.

Naast deze historische wandelingen zijn er ook architectuurwandelingen, dit jaar met als hoofdpersoon Jan Stuyt, die precies 150 jaar geleden geboren is. Ook is er aandacht voor andere Purmerender architecten zoals Jacob Oud en Mart Stam. Moderne kunstwerken in Purmerend (de Melkwegbrug bijvoorbeeld), komen ook aan bod.

Meer informatie over de stadswandelingen kunt u vinden op de website van het gilde Purmerend: http://gildepurmerend.nl/stadswandelingen/

Onze cameraman mocht mee met een gildegids en ondanks dat hij zelf geboren en getogen is in Purmerend, leerde zelfs hij weer iets.

Camera: Ron Vermeulen

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*