14 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendOgen en Oren viert vijfjarig jubileum in stadhuis

Ogen en Oren viert vijfjarig jubileum in stadhuis

Purmerend – Op woensdag 18 april vierden de vrijwilligers van Ogen en Oren hun vijfjarig bestaan in Purmerend. Sinds 2013 zetten zij zich in om de eigen buurt schoon en veilig te houden. Ze lopen door de wijk en letten op zaken die misschien niet pluis zijn, maar ook op openstaande ramen of sleutels die in deuren blijven zitten. Tijdens hun wandelingen staan zij regelmatig in contact met medewerkers van politie en gemeente.
 
Ogen en Oren begon met 13 enthousiaste Purmerenders en is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot bijna 200 vrijwilligers. Een enorme prestatie, vindt ook burgemeester Don Bijl, die bij het jubileum een toespraak hield: ‘Dit initiatief ontstond in een tijd dat er veel inbraken waren in de Purmer-Noord. Aanvankelijk dachten veel mensen dat het een soort burgerwacht zou worden die het recht in eigen hand zou nemen. De afgelopen jaren laten zien dat die angst ongegrond was. Juist door samen te werken met de instanties, laat Ogen en Oren zien hoe je je effectief kunt inzetten voor de veiligheid in je eigen buurt.’

Verhalen

De afgelopen weken hebben meerdere vrijwilligers gewerkt aan een jubileumboekje met foto’s en verhalen uit alle wijken. Coen Lageveen, een van de coördinatoren van Ogen en Oren, overhandigde woensdagavond het eerste boekje aan de burgemeester. Tijdens de receptie werd een groepsfoto gemaakt van de aanwezige vrijwilligers. Na afloop ontvangen zij het boekje en de foto, als extra bedankje voor hun vrijwillige inzet.

Ook vrijwilliger worden bij het Ogen en Oren project? Kijk op de website: http://www.ogenenoren.comSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
16.1 °
12.8 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
18 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.