6.7 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
Home112Purmerender krijgt 25 jaar cel voor liquidatie zakenman Zeynel Er

Purmerender krijgt 25 jaar cel voor liquidatie zakenman Zeynel Er

Den Haag – De rechtbank Den Haag veroordeelt de 25-jarige Leon N. uit Purmerend en de 36-jarige Mohamed H. uit Zaandam tot respectievelijk 25 en 22 jaar gevangenisstraf voor een liquidatie in 2016 op klaarlichte dag in Leiden. Hierbij werd de 50-jarige Turks-Nederlandse zakenman Zeynel Er doodgeschoten. De rechtbank vindt voor het medeplegen van deze liquidatie een straf van 22 jaar op zijn plaats. Voor het bezit van wapens krijgt de 25-jarige man daarnaast een straf van 3 jaar opgelegd.

De 50-jarige Turks-Nederlandse zakenman werd op 14 juni 2016 op klaarlichte dag met een automatisch wapen doodgeschoten in de Rooseveltstraat in Leiden. Hij had meer dan dertig kogelwonden. De twee verdachten werden op 21 juli 2016 aangehouden door twee arrestatieteams.

Moord op klaarlichte dag

Volgens de rechtbank was de 25-jarige Leon N. de schutter en de 36-jarige Mohamed H. de bestuurder van de auto die bij deze liquidatie is gebruikt. De manier waarop de man is doodgeschoten wijst op voorbedachte raad en op nauwe en bewuste samenwerking tussen de twee mannen.

Wapenbezit

Leon H. heeft zich ook schuldig gemaakt aan wapenbezit. De politie heeft een jachtgeweer, diverse munitie, een patroonhouder en een geluiddemper in een auto aangetroffen enkele weken na de liquidatie. De rechtbank acht niet bewezen dat hij met deze wapens en andere goederen bezig was een volgende moord of zware mishandeling voor te bereiden.

Gevangenisstraf

Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de koelbloedigheid en het kennelijke gemak waarmee deze liquidatie op klaarlichte dag in een woonwijk met een machinepistool is gepleegd. Veel buurtbewoners, waaronder minderjarigen, hebben schoten gehoord en de schietpartij zien gebeuren. De kogels vlogen letterlijk in het rond.

Leed

De nabestaanden is onherstelbaar leed aangedaan, zoals ook blijkt uit de tijdens de zitting afgelegde verklaring van de schoonzuster van het slachtoffer. Door de ontkennende en grotendeels zwijgzame houding van de twee mannen heeft de rechtbank geen enkel inzicht gekregen in de achtergrond van deze liquidatie. De vraag van de nabestaanden waarom het slachtoffer is vermoord, blijft daardoor onbeantwoord. Het kan niet anders dan dat het slachtoffer is vermoord in opdracht van derden en dat de daders dat voor geld hebben gedaan.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
3.6kmh
100 %
ma
7 °
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.