* Wat u schrijftPurmerend

Voetbaltoernooi Molencup voor speciaal onderwijsscholen Noord-Holland

Purmerend – Onlangs speelden meer dan 150 kinderen van een aantal scholen voor speciaal onderwijs uit Noord-Holland enthousiast wedstrijden aangepast voetbal. In verschillende categorieën konden teams de felbegeerde Molencup winnen. Het is een al jaren bestaand provinciaal initiatief en dit jaar waren de wedstrijden voor het eerst in Purmerend, op het sportcomplex van voetbalclub Purmersteijn.

Dit jaar vond al weer de drieëntwintigste editie van dit schoolvoetbaltoernooi voor kinderen met een beperking plaats. Uit Purmerend deden teams van de Martin Luther Kingschool mee. Er deden verder teams mee van basisscholen en scholen voortgezet speciaal onderwijs uit Alkmaar, Bergen, Den Helder, Heemskerk, Hoorn en Koog aan de Zaan. Het Molencuptoernooi is twee jaar in dezelfde plaats. De volgende gemeente kan dan zien en leren voor de volgende editie. Volgend jaar is het Molencuptoernooi weer in Purmerend.

De basisscholen speelden voor het eerst als onderdeel van de nieuwe speelstijl met teams van zes spelers op een kwart veld, de scholen voortgezet onderwijs speelden met teams van zeven spelers op een half veld. Het effect van de relatief kleine voetbalteams en velden is dat de spelers vaker aan de bal kunnen komen, wat het spelplezier vergroot. Ouders en kinderen maken tijdens het Molencuptoernooi kennis met voetbal bij een voetbalvereniging. Alle voetballers kregen een herinneringsmedaille. Team 2 van de Martin Luther Kingschool was winnaar van poule twee voor het voortgezet onderwijs.

Het Molencup voetbaltoernooi is dit jaar voorbereid door voetbalvereniging Purmersteijn en sportorganisatie Spurd en mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Fonds Gehandicaptensport.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.