Volendam

De kleinste molen ter wereld staat in Volendam, 2mm groot

Volendam – Hij is van puur goud en slechts 2 millimeter groot: de kleinste molen ter wereld. De miniatuur is één van de werken van kunstenaar Mykola Syadristy die in Museum Mondial Volendam pronkt.

Marc den Hartog is trots dat hij de miniaturen van de Oekraïense kunstenaar ten toon mag stellen. Het ‘grootste’ kunstwerk van de collectie is net 6 millimeter. Het is een mug die een meisje in een rokje spietst. Het kleinste kunstwerk is een roos die verwerkt is in een ‘uitgeholde’ mensenhaar. “De details zijn onvoorstelbaar”, laat Den Hartog weten.

De kunstwerkjes zijn opgesteld onder een stolp met een grote microscoop er op. Mykola heeft jaren over zijn creaties gedaan. Volgens Marc kon de kunstenaar alleen tussen twee hartslagen werken anders trilden zijn handen te erg.

Woensdag opent het museum in de haven van Volendam haar deuren voor publiek.

Meer informatie over Mykola Syadristy op: http://microart.kiev.ua/en/

Foto en tekst: Mediapartner NH-Nieuws.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.