9.7 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
Home* ProvinciaalOV-staking maandag en dinsdag mag doorgaan

OV-staking maandag en dinsdag mag doorgaan

Noord-Holland – De werknemers in het streekvervoer mogen maandag en dinsdag gaan staken. De voorzieningenrechter in Utrecht heeft vandaag besloten de staking niet te verbieden.

Dat betekent dat dan nergens streekbussen rijden. Ook alle regionale treinen die niet van NS zijn, rijden die dagen niet, aldus de vakbonden. De vervoerder EBS in onze regio betreurt de gang van zaken: “U bent als reiziger de dupe hiervan, dat vinden wij onacceptabel. Zo’n grootschalige ov-staking aan het begin van de meivakantie is maatschappelijk ontwrichtend. Onze luchthavens zijn dan niet bereikbaar. Een dagje uit naar de Amsterdam of Volendam zit er voor veel mensen niet in. Wij hebben de rechter gevraagd de staking te verbieden. De rechter heeft bepaald dat de vakbonden toch een staking mogen organiseren.”

Niet onrechtmatig

De werkgevers in het openbaar vervoer (VWOV) hadden gisteren in een kort geding een verbod geëist, omdat de 48-uursactie in hun ogen onrechtmatig is. Maar de rechter gaat daar niet in mee.

De vakbonden FNV en CNV hebben opgeroepen op 30 april en 1 mei in het hele land het streekvervoer plat te leggen om hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten.

Een eerder onderhandelingsresultaat tussen de bonden en de werkgevers werd in maart door de vakbondsleden afgewezen. De werkgevers vinden hun bod, een loonsverhoging van 8,3 procent in drie jaar en “goede afspraken over de werkdruk”, afdoende. Maar werknemers zijn ontevreden over de manier waarop de loonsverhoging wordt opgebouwd en willen dat de toezeggingen rondom de werkdruk concreter worden.

Relevant artikel:

Mogelijke 2 daagse staking busvervoer op komst



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. worden wij als reizigers ook gecompenseerd voor het NIET KUNNEN REIZEN!!!
    Ik kan nu 2 dagen vrij gaan nemen omdat ik dus niet op mijn werk kan komen.
    Dit kost mij inkomsten.
    Gaan de vervoerders ons compenseren voor de kosten/ongemak/frustratie die wij maandag en dinsdag gaan krijgen.
    Denken de STAKERS ook na over de gevolgen voor oudere mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om bij hun arts/ziekenhuis te kunnen komen?

    Laat de STAKERS hun looneisen uitvechten met hun werkgever en niet over de rug van ons reizigers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.7 ° C
10.1 °
9.4 °
72 %
5.8kmh
72 %
vr
12 °
za
9 °
zo
11 °
ma
11 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.