Mogelijke komst kerkterras verdeelt inwoners Broek in Waterland (video)

Broek in Waterland – Het onderhoud van de Broekerkerk loopt dusdanig in de kosten dat het kerkbestuur overweegt een terras op het kerkplein neer te zetten. Niet alle omwonenden zijn blij met dit plan.

“Het wordt dan een beetje Volendam hier en we zijn heel erg bang voor de overlast”, vertelt Pamela van der Schaar aan NH-Nieuws. Zij ziet niets in het plan.

Matthijs Jaspers is juist voorstander van het idee. “Als er een horecavergunning komt, zou er in de zomermaanden een klein terrasje komen. Ik weet niet of dat meteen Volendam wordt. In dit dorp zijn er een aantal nieuwe dingen gekomen, maar dat zorgt juist voor reuring”, legt hij uit. “Dat houdt het dorp levend en ik denk dat dat goed is.”

Petitie

Daarom is Jaspers een petitie gestart. “Zodat mensen zich ergens in kunnen verenigen, in een bepaalde wens en een bepaald idee. Ook om de kou een beetje uit de lucht te halen.”

Daar moet Van der Schaar niets van weten. “Laten we dan een terras voor hun voordeur zetten”, pareert ze. “Als er 500 mensen tekenen, kunnen de fietstochten langs al hun deuren en kunnen de fietsers lekker op het terras zitten.”

Het kerkbestuur is bezig om een defitinieve vergunningsaanvraag voor te bereiden.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt