Plan voor nog eens 150 extra tijdelijke woningen in Purmerend

Impressie van de woonunits, zoals de gemeente van plan is aan te schaffen. De woningen zijn tijdelijk, maar van dusdanig kwalitatieve uitstraling dat ze niet van permanent te onderscheiden zijn.

PURMEREND – Leefbaar Purmerend heeft een motie ingediend waarin de partij het college verzoekt voor het zomerreces een plan te maken voor de bouw van 150 extra tijdelijke woningen. Een meerderheid van de gemeenteraad steunt de motie, zo bleek gisteravond.

De 150 tijdelijke woningen moeten bovenop de 118 tijdelijke containerwoningen die de gemeente vorige maand aankondigde. Dat plan stuitte veel omwonenden van de beoogde locaties tegen de borst, maar volgens de gemeente zijn ze nodig om de woningnood te ledigen.

Gisteren besloot de gemeenteraad 9,6 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aanschaf en het plaatsen van de woningen. Voordat de schop de grond ingaat, wordt er voor ieder van de vier locaties afzonderlijk een plan opgesteld waarover de raad zich mag buigen.

De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor jongeren die het huis uit gaan en starters, maar ook voor mensen met een urgentieverklaring of mensen die door complexe familieomstandigheden dakloos zijn of dreigen te worden. Het is de bedoeling dat de woningen maximaal tien jaar blijven staan.

Toch wordt het tekort aan woningen daarmee onvoldoende weggewerkt, meent de raad. “De raad is van mening dat nog meer woningen nodig zijn en dat een (groot) deel van de inwoners met spoed op zoek is naar een woning”, beargumenteert ze de wens voor meer tijdelijke woonruimte.

CDA, D66, GroenLinks, VVD, PvdA en PVV steunden de motie, de Stadspartij en de Ouderenpartij AOV Purmerend stemden tegen. Omdat de motie met 27 stemmen voor en 9 stemmen is aangenomen, wordt het college verplicht voor de zomervakantie met een plan te komen.

Relevante artikelen:

Bewoners woedend over containerwoningen: “Het is gewoon schandalig”

Tijdelijke huisvesting nader toegelicht

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*