Purmerendwonen

Plan voor nog eens 150 extra tijdelijke woningen in Purmerend

PURMEREND – Leefbaar Purmerend heeft een motie ingediend waarin de partij het college verzoekt voor het zomerreces een plan te maken voor de bouw van 150 extra tijdelijke woningen. Een meerderheid van de gemeenteraad steunt de motie, zo bleek gisteravond.

De 150 tijdelijke woningen moeten bovenop de 118 tijdelijke containerwoningen die de gemeente vorige maand aankondigde. Dat plan stuitte veel omwonenden van de beoogde locaties tegen de borst, maar volgens de gemeente zijn ze nodig om de woningnood te ledigen.

Gisteren besloot de gemeenteraad 9,6 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aanschaf en het plaatsen van de woningen. Voordat de schop de grond ingaat, wordt er voor ieder van de vier locaties afzonderlijk een plan opgesteld waarover de raad zich mag buigen.

De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor jongeren die het huis uit gaan en starters, maar ook voor mensen met een urgentieverklaring of mensen die door complexe familieomstandigheden dakloos zijn of dreigen te worden. Het is de bedoeling dat de woningen maximaal tien jaar blijven staan.

Toch wordt het tekort aan woningen daarmee onvoldoende weggewerkt, meent de raad. “De raad is van mening dat nog meer woningen nodig zijn en dat een (groot) deel van de inwoners met spoed op zoek is naar een woning”, beargumenteert ze de wens voor meer tijdelijke woonruimte.

CDA, D66, GroenLinks, VVD, PvdA en PVV steunden de motie, de Stadspartij en de Ouderenpartij AOV Purmerend stemden tegen. Omdat de motie met 27 stemmen voor en 9 stemmen is aangenomen, wordt het college verplicht voor de zomervakantie met een plan te komen.

Relevante artikelen:

Bewoners woedend over containerwoningen: “Het is gewoon schandalig”

Tijdelijke huisvesting nader toegelicht

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: