-0.6 C
Purmerend
vrijdag 9 december 2022

Home* koningsdag"Mensen willen het niet kopen, dan gooi ik het maar weg" (video)

“Mensen willen het niet kopen, dan gooi ik het maar weg” (video)

Purmerend – De berg afval in de container in het Purmerendse Leeghwaterpark groeide gisteren met de minuut. Voor wie er niet in geslaagd was al z’n handel op de vrijmarkt te verpatsen, resteerde er twee opties: weer meenemen naar huis of ter plekke weggooien.

Een vrouw die met vier grote boodschappentassen aan haar fietsstuur het park verlaat, kiest voor de eerste optie: “We gaan kijken wat we nog weg kunnen geven.”

“Mensen willen het niet kopen, hè”, zegt een man vlak nadat hij een doos met inhoud in de afvalcontainer heeft gedumpt. “Dan gooi ik het maar weg.” Zijn koopwaar volgend jaar opnieuw uitstallen, daar ziet hij geen brood in. “Dit is al het vierde jaar dat ik het meeneem, dus het houdt wel een keer op.”

Dopjes voor rolgordijn

Wat voor de een waardeloos is, komt voor een ander juist goed van pas. Dat blijkt eens te meer als twee Purmerenders in de afvalcontainer staan te spitten. “Die dopjes kunnen we goed gebruiken”, vertelt een vrouw die met een afgedankt rolgordijn in haar handen staat. “Waar moet je die dopjes vandaan halen?”, vult een man haar aan. “Nou, hier.”


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,197FansLike
2,236VolgersVolg
1,535VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
-0.6 ° C
0.6 °
-2 °
95 %
0.7kmh
6 %
vr
4 °
za
5 °
zo
3 °
ma
0 °
di
0 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.