“Mensen willen het niet kopen, dan gooi ik het maar weg” (video)

Purmerend – De berg afval in de container in het Purmerendse Leeghwaterpark groeide gisteren met de minuut. Voor wie er niet in geslaagd was al z’n handel op de vrijmarkt te verpatsen, resteerde er twee opties: weer meenemen naar huis of ter plekke weggooien.

Een vrouw die met vier grote boodschappentassen aan haar fietsstuur het park verlaat, kiest voor de eerste optie: “We gaan kijken wat we nog weg kunnen geven.”

“Mensen willen het niet kopen, hè”, zegt een man vlak nadat hij een doos met inhoud in de afvalcontainer heeft gedumpt. “Dan gooi ik het maar weg.” Zijn koopwaar volgend jaar opnieuw uitstallen, daar ziet hij geen brood in. “Dit is al het vierde jaar dat ik het meeneem, dus het houdt wel een keer op.”

Dopjes voor rolgordijn

Wat voor de een waardeloos is, komt voor een ander juist goed van pas. Dat blijkt eens te meer als twee Purmerenders in de afvalcontainer staan te spitten. “Die dopjes kunnen we goed gebruiken”, vertelt een vrouw die met een afgedankt rolgordijn in haar handen staat. “Waar moet je die dopjes vandaan halen?”, vult een man haar aan. “Nou, hier.”

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*