OVWaterland

Busvervoer in Waterland ligt morgen en overmorgen plat: dit moet je weten

Waterland – Het busvervoer in de regio Waterland ligt maandag en dinsdag helemaal plat door een staking van buschauffeurs. Wij hebben voor jou de belangrijkste feiten op een rijtje gezet.

Wat rijdt er niet?

  • Alle bussen van vervoerder EBS
  • Nachtbussen van EBS

Wat rijdt er wel?

  • Alle treinen van de Nederlandse Spoorwegen
  • Buurtbus 456 rijdt maandag en dinsdag volgens de normale dienstregeling. De vrijwillige chauffeurs vallen niet onder een cao.

Waarom wordt er gestaakt?

Buschauffeurs die werken in het streekvervoer (vrijwel alle chauffeurs, behalve in de grootste steden) zijn het niet eens met de voorgestelde cao van hun werkgevers. Zij vinden dat de werkdruk te hoog is geworden en willen daarnaast meer salaris.

Hoe weet ik zeker dat mijn bus niet rijdt?

De informatie in de reisplanners klopt tijdens de staking hoogstwaarschijnlijk niet. De vervoerders houden je via 9292.nl zo veel mogelijk op de hoogte.

Ik heb een abonnement, krijg ik nu mijn geld terug?

Het is mogelijk om geld terug te eisen via een restitutieregeling voor abonnementhouders die door de staking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Kijk hiervoor op www.ebs-ov.nl

Relevant artikel:

OV-staking maandag en dinsdag mag doorgaan

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.