Purmerend

Purmerend en Almere koploper aardgasvrij bouwen

Purmerend – Almere en Purmerend zijn de koplopers wat betreft aardgasvrij bouwen. Die twee gemeenten leverden het afgelopen jaar bijna 100 procent van de nieuwbouwwoningen aardgas vrij op.

Dat blijkt uit een enquête in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken onder de Nederlandse gemeenten. Zo’n 212, iets meer dan de helft, van de gemeenten deed mee aan het onderzoek.

Alternatieve warmtevoorziening

Sommige gemeenten, zoals Purmerend en Almere, leverden het afgelopen jaar bijna 100 procent van de nieuwbouw aardgasloos op. Daar werden de woningen voornamelijk met stadsverwarming opgeleverd. Bijna alle gemeenten, die reageerden op de enquête, geven aan dat ze meer woningen willen met een alternatieve warmtevoorziening. Zoals een warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. Iets meer dan 40 procent van de gemeenten gaf aan het afgelopen jaar geen aardgasloze woningen te hebben gebouwd.

Noord-Holland uitzondering

Op dit moment wordt door gemeenten slechts in beperkte mate bijgehouden of een nieuwbouwplan zonder aansluiting op aardgas wordt gerealiseerd. De provincie Noord-Holland vormt hierop een uitzondering. Deze provincie komt waarschijnlijk eind 2018 met een overzicht van aardgasloze nieuwbouw, als onderdeel van de monitor Woningcapaciteit.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Stadsverwarming is al een begin van een drama dit wordt helemaal erg als geen genoeg stroomopslag er is .

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: