7.9 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
HomePurmerendPurmerend en Almere koploper aardgasvrij bouwen

Purmerend en Almere koploper aardgasvrij bouwen

Purmerend – Almere en Purmerend zijn de koplopers wat betreft aardgasvrij bouwen. Die twee gemeenten leverden het afgelopen jaar bijna 100 procent van de nieuwbouwwoningen aardgas vrij op.

Dat blijkt uit een enquête in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken onder de Nederlandse gemeenten. Zo’n 212, iets meer dan de helft, van de gemeenten deed mee aan het onderzoek.

Alternatieve warmtevoorziening

Sommige gemeenten, zoals Purmerend en Almere, leverden het afgelopen jaar bijna 100 procent van de nieuwbouw aardgasloos op. Daar werden de woningen voornamelijk met stadsverwarming opgeleverd. Bijna alle gemeenten, die reageerden op de enquête, geven aan dat ze meer woningen willen met een alternatieve warmtevoorziening. Zoals een warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. Iets meer dan 40 procent van de gemeenten gaf aan het afgelopen jaar geen aardgasloze woningen te hebben gebouwd.

Noord-Holland uitzondering

Op dit moment wordt door gemeenten slechts in beperkte mate bijgehouden of een nieuwbouwplan zonder aansluiting op aardgas wordt gerealiseerd. De provincie Noord-Holland vormt hierop een uitzondering. Deze provincie komt waarschijnlijk eind 2018 met een overzicht van aardgasloze nieuwbouw, als onderdeel van de monitor Woningcapaciteit.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Stadsverwarming is al een begin van een drama dit wordt helemaal erg als geen genoeg stroomopslag er is .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
7.9 ° C
8.9 °
6.7 °
77 %
5.4kmh
100 %
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °
di
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.