* Politie112Regionaal

(video) Politie staakt ‘Amerikaanse’ achtervolging op A7: met 160 km/u langs wegwerkzaamheden

ZAANDAM – Zaanse agenten hebben vanochtend vroeg een verdachte automobilist achtervolgd op de A7. Dit meldt onze mediapartner NH nieuws op haar website. Na een lange en snelle rit besloot de politie om de andere weggebruikers niet meer in gevaar te brengen en werd de achtervolging gestaakt. “De verdachte reed met 160 km/u langs wegwerkzaamheden.”

Volgens een politiewoordvoerder wilden agenten het voertuig aan de kant zetten voor een controle. “Maar hij ging ervandoor, waarop de achtervolging werd ingezet.” Op beelden is te zien dat meerdere politieauto’s met loeiende sirenes en op hoge snelheid over de A7 richting Hoorn razen.

Dat gaat een tijdje zo door, totdat de gevluchte automobilist met 160 km/u langs wegwerkzaamheden scheurt. “Dat vonden wij te gevaarlijk worden”, aldus de woordvoerder. “Je mag daar officieël maar 70 en met zo’n hoge snelheid is dat ook heel riskant voor de wegwerkers en andere weggebruikers.”

De politie laat weten dat de bestuurder van de auto bekend is. “We hebben het kenteken en weten wie er achter het stuur zat, dus hij wordt op een ander moment opgepakt.”

(kopfoto: politie)

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.