* Wat u schrijft

Peter is blij met een eigen AED

Zo’n zeven weken geleden (link) deed ik een oproep om “hartjes” te verzamelen, om op die manier een eigen AED te kunnen winnen. Ik ben namelijk burgerhulpverlener en kan worden opgeroepen indien er binnen een bepaalde afstand een slachtoffer is met een hartstilstand.

Als ik dan naar zo’n slachtoffer moet, moet ik vaak eerst een AED halen, en daarna door naar het slachtoffer. Dat levert veel tijdverlies op. En bij een hartstilstand telt elke seconde. Daarnaast is het zo dat de AED die ik zou moeten halen in een sporthal hangt die niet 24/7 bereikbaar is. Ook dat is frustrerend.

Maar inmiddels heb ik dus zo’n levensreddend apparaat, en kan deze direct meenemen en inzetten. Sterker nog, ik ben “field-engineer” en kom overal in Nederland. Omdat ik de oproepen via een APP krijg, en de APP via GPS weet waar ik ben, hoef ik niet meer te zoeken naar een AED.

Er zijn echter nog veel meer AED’s nodig, willen we van heel Nederland (en Purmerend) 6-minuten-zones maken (elke seconde telt, maar beginnen met reanimeren binnen 6 minuten is zeer cruciaal). Dus, bent u, of kent u een bedrijf, onderneming, of vereniging, die een AED zou willen sponsoren voor een burgerhulpverlener, neem dan contact op. Dat kan via mijn e-mailadres ([email protected]) of via de website van AEDassist of via ikwileenaed.nl.

Dit is een bedrijf zonder winstoogmerk die deze actie mogelijk maakt.

Met vriendelijke groet,
Peter Spiegelenburg

Relevant artikel:

Help Peter aan een gratis AED

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.