4.9 C
Purmerend
zondag 2 april 2023
Home* ZuidoostbeemsterTien jaar cel geëist in hoger beroep voor moordpoging op D66-raadslid Marian...

Tien jaar cel geëist in hoger beroep voor moordpoging op D66-raadslid Marian Segers

Amsterdam – De 44-jarige Fransman Olivier L. heeft vandaag in hoger beroep een celstraf van tien jaar cel met aftrek van voorarrest tegen zich horen eisen. Daarnaast eiste het Openbaar Ministerie dat hij een schadevergoeding van een kleine 200.000 euro betaalt. L. wordt beschuldigd van een poging tot moord op voormalig D66-raadslid in Zuidoostbeemster, Marian Segers.

Ondanks dat L. blijft beweren zich niets meer van zijn gruweldaad te kunnen herinneren, eist het OM een fors hogere celstraf dan de initieel opgelegde straf van acht jaar cel, vanwege de zeer gewelddadige aanvallen op het slachtoffer.

In een emotioneel relaas van het gebeuren vertelt Marian Segers vandaag hoe zij L. rond 10.00 uur aantrof in haar tuin en vroeg wat hij daar kwam doen. Hij vertelde dat hij iemand zocht, waarna zij hem vertelde die persoon niet te kennen en hem verzocht hem de tuin te verlaten. Vervolgens liep L. weg.

Toen Segers om 13.00 uur haar loods binnenliep, stond L. ineens voor haar met een hamer in zijn handen en begon hij op haar in te slaan. “Ik viel op de grond en zag een grote plas bloed uit mijn hoofd stromen, waarna ik het bewustzijn verloor”, vertelt Segers daarover. “Toen ik even later wakker werd, lag ik op bed en zag ik dat L. over mij heen boog en op mij in begon te steken. Ik dacht direct: ‘Ik ga dood, hij vermoordt mij, waarom, waarom?’.”

Vlucht

Na zijn daad ging L. naar de bovenverdieping om daar nieuwe kleding te gaan zoeken, omdat zijn kleding onder het bloed zat. Daarna pakte hij haar auto en vertrok richting Hazeldonk, de grensovergang naar België. In België heeft hij nog enkele dagen doorgebracht waarna werd opgepakt door de Belgische politie.

De advocaat-generaal zegt in zijn requisitoir dat hij een brok in zijn keel had bij het horen van de slachtofferverklaring en het een wonder vindt dat zij de aanslag heeft overleefd. Veertig steekwonden, hersenletsel, gebroken ledematen en sinds de aanslag het missen van smaak- en reukvermogen.

Het OM zegt dat zij het zeer onwaarschijnlijk vindt dat L. zich niets van de aanval herinnert. L. zelf wil een lagere straf, omdat hij verder wil met zijn leven en een toekomst wil opbouwen in Frankrijk.

De uitspraak is over twee weken.

Relevante artikelen:

Gewonde bij incident Zuidoostbeemster is D66 raadslid Marian Segers

Reactie gemeente Beemster op neersteken D66 raadslid Marian Segers

8 jaar cel voor Fransman die raadslid neerstak

 


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4.9 ° C
6.7 °
3.3 °
78 %
1.8kmh
32 %
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
9 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.