2.4 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeHart van de RegioKika-run voor Angie

Kika-run voor Angie

Purmerend – Angie is 4 jaar oud. In september 2017 kreeg Angie te horen dat ze een vorm van acute leukemie heeft. Sinds die tijd staat het leven van dit meisje en haar familie in het teken van ziekenhuisbezoeken, medicijnen en de strijd om genezing. Op 27 mei rent haar opa Thijs Burrie de Run for Kika. Voor Angie en alle andere kinderen met kanker.

Sinds de diagnose leukemie werd gesteld, is het leven van Angie, haar zusje Vlinder (6) en haar moeder Nancy totaal veranderd. “Het is ongelofelijk zwaar. In de eerste plaats natuurlijk voor Angie, maar ook voor Angies grote zus Vlinder die zich altijd aan haar zusje moet aanpassen. En ook mijn leven is helemaal stil komen te staan. We zijn altijd heel open geweest naar beide kinderen over wat er aan de hand is. Ze begrijpen het beiden heel erg goed. Maar het blijft moeilijk om te zien dat je dochter niet echt kind kan zijn”, vertelt Nancy.

“In januari werd Angie 4 jaar, maar door de behandelingen kan ze maar af en toe een ochtendje naar school. Hoe stoer ze alle behandelingen ook ondergaat, je merkt dat alle medicatie een sterk effect op haar heeft. Soms heel down of juist heel hyper. Laatst was Angie ziek, verkouden. Om aan te sterken zijn de behandelingen even stop gezet. Voor het eerst sinds een lange tijd zag ik mijn eigen dochter even terug komen. We zijn zelfs even naar de speeltuin geweest.”

Nog 1,5 jaar zal Angie zware behandelingen moeten ondergaan om de leukemie te bestrijden. Chemokuren, bloedtransfusies en behandelingen met een zeer sterke prednison-variant. Inmiddels telt de “kanjerketting” van Angie meer dan 300 kralen.

De Kanjerketting van Angie, waarin iedere kraal staat voor een bepaald soort behandeling.

Thijs Burrie, bekend van het ondernemersmagazine #regiozaken en #dagjepurmerend is de opa van Angie.

Als opa probeert Thijs zoveel mogelijk Angie, Vlinder en Nancy te ondersteunen. Er voor ze te zijn. Maar toch vindt hij het mooi om ook iets concreets te doen. Thijs, inmiddels 66 jaar, liep 16 jaar geleden voor het laatst een marathon. Toen hij hoorde van de Run for Kika besloot hij weer te gaan trainen. Op 27 mei 2018 rent hij de 10 km in Almere.

Wilt u Angie, en alle andere kinderen met kanker, steunen? Sponsor Thijs, al is het maar met een klein bedrag. De volledige opbrengst gaat uiteraard naar Kika.

#delen is lief

Over Kika

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

https://www.runforkika.nl/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
3.9 °
0.7 °
77 %
1.3kmh
11 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.