* DierenleeddierenRegionaal

19 gansjes vermoedelijk met opzet doodgereden: “Een vreselijk gezicht”

MARKEN – Op de Waterlandsezeedijk in Marken zijn zondag 13 april 2018 negentien jonge gansjes doodgereden. Dit meldt onze mediapartner NH Nieuws in een bericht. Volgens Saskia Langereis van Stichting Dierenambulance Purmerend is het doelbewust gedaan. “De dieren lopen altijd als groep achter elkaar aan, dus je moet dat hebben gezien!”

Bovendien is het net voor een bocht gebeurd, waar je sowieso moet afremmen. “Het was een vreselijk gezicht, heel heftig”, aldus Saskia.

De jonge dieren waren volgens haar een week of vier oud. Ze lagen verspreid over het wegdek. Van de meeste gansjes waren de lichaamsdelen afgerukt, andere lagen geplet op de weg.

De medewerkers van de Dierenambulance hebben er veel werk aan gehad om de weg weer schoon te krijgen.

Foto: NH Nieuws

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.