112Purmerend

Kampioenschap Jeugdbrandweer Nederland in Purmerend

Purmerend – Zaterdag 12 mei organiseerde de jeugdbrandweer van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, post Purmerend, een kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap van Jeugdbrandweer Nederland.

De jeugdbrandweer Zaanstad behaalde op wedstrijdbaan 2 een mooie derde plaats en gaat door naar de kwartfinale. De nummers drie en vier op beide wedstrijdbanen spelen op 26 mei de kwartfinale in Putten-Ermelo. De beide nummers één en twee gaan direct door naar de halve finale op 16 juni in Oudewater.

Op twee lagedrukbanen streden jeugdbrandweerploegen uit het hele land voor een plek in de landelijke finales. Dit deden zij op twee afzonderlijke wedstrijdbanen op de campus van de Purmerendse scholengemeenschap (PSG) in Purmerend. Op beide banen moesten de ploegen binnen dertig minuten een brandhaard vinden en de brand meester zien te worden.

De prijsuitreiking was later op de dag bij brandweerpost Purmerend.

Uitslagen

Uitslag wedstrijdbaan 1
1. Zwolle
2. Mijdrecht
3. Meppel
4. Rijsenhout
5. Westerkwartier
6. Bussum
7. Hardenberg
8. Texel
9. Oost Gelre

Uitslag wedstrijdbaan 2
1. Zeist
2. Ouddorp
3. Zaanstad
4. Halfweg-Zwanenburg
5. Dalfsen
6. Zuid-Grunn
7. Coevorden
8. Zeewolde
9. Franeker

Ook bij de jeugdbrandweer? Kijk op: https://www.jeugdbrandweer.nl/korpsen/noord-holland/purmerend/item2273

Foto’s: Haico Kats – Regio11.nl

Bron: VRZW


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.