* kinderenPurmerend

Jaar van de techniek bij Kinderopvang Purmerend

Purmerend – Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) heeft woensdag 16 mei de eerste workshop drones programmeren georganiseerd in BSO Zuidpool in Purmerend. Kinderen van 8 jaar en ouder die gebruikmaken van de buitenschoolse opvang bij SKOP krijgen de kans om drones te programmeren en te laten vliegen. Het is leuk en leerzaam! 

SKOP heeft het jaar 2018 uitgeroepen tot Het jaar van de techniek. Corine Laurant, directeur- bestuurder, vertelt: ‘Techniek en de digitale wereld maken een groot deel uit van de toekomst van onze kinderen. Het is van groot belang om kinderen al op jonge leeftijd met techniek kennis te laten maken. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag nieuwe dingen leren door te proberen en te ontdekken. Met dit thema combineren we educatie en spel.’

Spelenderwijs technische kunde ontwikkelen

Naast het opvangen van kinderen biedt SKOP activiteiten aan om de interesse van kinderen te prikkelen en ontwikkeling op verschillende gebieden te stimuleren. Dit jaar zullen veel van deze activiteiten gericht zijn op techniek. De workshop drones programmeren is één van die activiteiten. De workshops worden gegeven door Rob Klaucke. Voor elke leeftijdscategorie biedt SKOP een passend programma zodat ieder kind zijn/haar talenten kan ontdekken.

Bijdrage aan de toekomst van kinderen

‘Techniek heeft de toekomst en we vinden het waardevol en heel leuk om dit bij onze kinderopvang aan te bieden. Met deze workshop krijgen kinderen de mogelijkheid om spelenderwijs met techniek bezig te zijn’, aldus Corine Laurant. SKOP organiseert zes drone workshops.

Meer informatie vindt u op de website www.kinderopvangpurmerend.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.