* Media

Wat hoor jij? Yanny of Laurel?

Soms plaatst Regio Purmerend eventjes iets anders! Zoals dit rare feitje. Sinds gisteren houdt onderstaand fragment de online-wereld bezig. Weet jij zeker dat de stem Yanny zegt? Of hoor jij bij het Laurel-kamp?

 

 

Welke naam hoort u?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

Hoe kan dat?

In het audiofragment, dat verscheen op Reddit, is te horen hoe een robot een naam herhaalt. Gek genoeg hoort niet iedereen hetzelfde! Sommige mensen horen Janny en anderen weten zeker dat de stem Laurel zegt.

Eigenlijk zijn het twee stemmen over elkaar heen. Je hersenen kunnen maar 1 van de 2 stemmen verwerken.

De stem die Laurel zegt is lager, de stem die Yanny zegt is hoger. De kans is dus groter dat jonge mensen Yanny horen. Ook heeft het te maken met hoe hard je geluid staat. Des te harder, des te groter is de kans dat je Laurel hoort!

Test het maar eens uit bij je vrienden! Het blijft heel raar!

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by