Joke Florax trekt zich terug als raadslid voor GroenLinks in Purmerend

Joke Florax - uiterst rechts tijdens beëdiging

Purmerend – Joke Florax trekt zich, met onmiddellijke ingang, terug als raadslid voor GroenLinks in Purmerend. Tussen Joke Florax en de fractie bestaat een groot verschil van inzicht met betrekking de bestemming van het Beusebos.

Tijdens de campagne is door GroenLinks altijd aangegeven zich maximaal in te spannen voor behoud van het Beusebos. Echter door reeds genomen raadsbesluiten is het lastig om het Beusebos in zijn huidige staat te behouden.

Florax: “ Mijn inzet is altijd geweest om de brede agenda van GroenLinks uit te dragen. Dit betreft de pijlers een sociale stad, een open stad en een groene stad. Ik merk nu dat de groene stad, en met name het Beusebos, het hoofditem is bij de GroenLinksfractie in Purmerend en dat de andere pijlers in mijn ogen onvoldoende aandacht krijgen. Dit wordt ook zichtbaar door het besluit van GroenLinks om te stoppen met de coalitiebesprekingen. Het breekpunt is ook hier het Beusebos. In mijn optiek een gemiste kans, juist in het belang van het nemen van collegeverantwoordelijkheid voor een groene stad. Mijn scoop is breder dan alleen het Beusebos en ik merk dat ik mij daardoor niet thuis voel bij GroenLinks Purmerend. Vandaar dat ik mijn raadszetel nu ter beschikking stel, zodat de partij iemand kan zoeken die beter past bij de GroenLinksfractie in Purmerend.

Joke Florax heeft naam gemaakt door haar inzet op het gebied van gender, mensenrechten en de rol van vrouwen in (ex)conflictgebieden in het bijzonder. Zij is regelmatig gastspreker bij diverse politieke partijen, maatschappelijke organisaties en Kamerfracties. Ze is werkzaam als projectmanager Gender bij de Nationale Politie en adviseert politie en overheden in binnen- en buitenland.

Florax: “Voor mijzelf geldt dat politiek mijn grote interesse heeft. Ik zal mij echter niet meer verbinden aan slechts één politieke partij, omdat ik mijn ervaringen, passie en overtuiging voor een sociaal, duurzame en grenzeloos verbindende samenleving in een breder verband wil kunnen uitdragen.”

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt