GemeentePolitiek

Joke Florax trekt zich terug als raadslid voor GroenLinks in Purmerend

Purmerend – Joke Florax trekt zich, met onmiddellijke ingang, terug als raadslid voor GroenLinks in Purmerend. Tussen Joke Florax en de fractie bestaat een groot verschil van inzicht met betrekking de bestemming van het Beusebos.

Tijdens de campagne is door GroenLinks altijd aangegeven zich maximaal in te spannen voor behoud van het Beusebos. Echter door reeds genomen raadsbesluiten is het lastig om het Beusebos in zijn huidige staat te behouden.

Florax: “ Mijn inzet is altijd geweest om de brede agenda van GroenLinks uit te dragen. Dit betreft de pijlers een sociale stad, een open stad en een groene stad. Ik merk nu dat de groene stad, en met name het Beusebos, het hoofditem is bij de GroenLinksfractie in Purmerend en dat de andere pijlers in mijn ogen onvoldoende aandacht krijgen. Dit wordt ook zichtbaar door het besluit van GroenLinks om te stoppen met de coalitiebesprekingen. Het breekpunt is ook hier het Beusebos. In mijn optiek een gemiste kans, juist in het belang van het nemen van collegeverantwoordelijkheid voor een groene stad. Mijn scoop is breder dan alleen het Beusebos en ik merk dat ik mij daardoor niet thuis voel bij GroenLinks Purmerend. Vandaar dat ik mijn raadszetel nu ter beschikking stel, zodat de partij iemand kan zoeken die beter past bij de GroenLinksfractie in Purmerend.

Joke Florax heeft naam gemaakt door haar inzet op het gebied van gender, mensenrechten en de rol van vrouwen in (ex)conflictgebieden in het bijzonder. Zij is regelmatig gastspreker bij diverse politieke partijen, maatschappelijke organisaties en Kamerfracties. Ze is werkzaam als projectmanager Gender bij de Nationale Politie en adviseert politie en overheden in binnen- en buitenland.

Florax: “Voor mijzelf geldt dat politiek mijn grote interesse heeft. Ik zal mij echter niet meer verbinden aan slechts één politieke partij, omdat ik mijn ervaringen, passie en overtuiging voor een sociaal, duurzame en grenzeloos verbindende samenleving in een breder verband wil kunnen uitdragen.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.