10.3 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeGemeenteJoke Florax trekt zich terug als raadslid voor GroenLinks in Purmerend

Joke Florax trekt zich terug als raadslid voor GroenLinks in Purmerend

Purmerend – Joke Florax trekt zich, met onmiddellijke ingang, terug als raadslid voor GroenLinks in Purmerend. Tussen Joke Florax en de fractie bestaat een groot verschil van inzicht met betrekking de bestemming van het Beusebos.

Tijdens de campagne is door GroenLinks altijd aangegeven zich maximaal in te spannen voor behoud van het Beusebos. Echter door reeds genomen raadsbesluiten is het lastig om het Beusebos in zijn huidige staat te behouden.

Florax: “ Mijn inzet is altijd geweest om de brede agenda van GroenLinks uit te dragen. Dit betreft de pijlers een sociale stad, een open stad en een groene stad. Ik merk nu dat de groene stad, en met name het Beusebos, het hoofditem is bij de GroenLinksfractie in Purmerend en dat de andere pijlers in mijn ogen onvoldoende aandacht krijgen. Dit wordt ook zichtbaar door het besluit van GroenLinks om te stoppen met de coalitiebesprekingen. Het breekpunt is ook hier het Beusebos. In mijn optiek een gemiste kans, juist in het belang van het nemen van collegeverantwoordelijkheid voor een groene stad. Mijn scoop is breder dan alleen het Beusebos en ik merk dat ik mij daardoor niet thuis voel bij GroenLinks Purmerend. Vandaar dat ik mijn raadszetel nu ter beschikking stel, zodat de partij iemand kan zoeken die beter past bij de GroenLinksfractie in Purmerend.

Joke Florax heeft naam gemaakt door haar inzet op het gebied van gender, mensenrechten en de rol van vrouwen in (ex)conflictgebieden in het bijzonder. Zij is regelmatig gastspreker bij diverse politieke partijen, maatschappelijke organisaties en Kamerfracties. Ze is werkzaam als projectmanager Gender bij de Nationale Politie en adviseert politie en overheden in binnen- en buitenland.

Florax: “Voor mijzelf geldt dat politiek mijn grote interesse heeft. Ik zal mij echter niet meer verbinden aan slechts één politieke partij, omdat ik mijn ervaringen, passie en overtuiging voor een sociaal, duurzame en grenzeloos verbindende samenleving in een breder verband wil kunnen uitdragen.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
8.9 °
65 %
1kmh
100 %
zo
10 °
ma
8 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.