* DierenleedRegionaal

Vogelkuikens doelwit van dierenbeulen: bijna 60 dode diertjes in één week

PURMEREND – “Het moeten wel dierenbeulen zijn,” zegt Saskia Langereis van Dierenambulance Purmerend tegen onze mediapartner NH nieuws. Ze weet 100 procent zeker dat de 39 piepjonge vogels die maandag werden gevonden bewust om het leven zijn gebracht. Dat was al de derde keer in korte tijd dat er er jonge vogels slachtoffer zijn.

Zondagochtend werd Saskia namelijk opgeroepen voor minstens 19 doodgereden gansjes op de dijk naar Marken en vorige week werd een viertal gansjes ternauwernood gered die overboord waren gezet.

In een week tijd drie incidenten met jonge vogels: dat lijkt geen incident meer. Saskia weet zeker dat de 40 vogeltjes die op een hoop zijn gegooid in Warder moedwillig zijn gedood. Minstens zes nesten zijn ervoor leeggehaald, schat ze.

Ook de gansjes op de Dijk zijn in haar ogen bewust doodegereden: het zicht was zondagochtend goed, dus de chauffeur moet de diertjes gewoon gezien hebben. Over de motieven van de daders kan ze aleen maar gissen.

De dierenpolitie heeft de zaken in onderzoek, maar Saskia denkt dat het heel moeilijk gaat worden om de daders te achterhalen.

Foto: NH nieuws

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.