6.1 C
Purmerend
zondag 24 maart 2024
Home* DierenleedVogelkuikens doelwit van dierenbeulen: bijna 60 dode diertjes in één week

Vogelkuikens doelwit van dierenbeulen: bijna 60 dode diertjes in één week

PURMEREND – “Het moeten wel dierenbeulen zijn,” zegt Saskia Langereis van Dierenambulance Purmerend tegen onze mediapartner NH nieuws. Ze weet 100 procent zeker dat de 39 piepjonge vogels die maandag werden gevonden bewust om het leven zijn gebracht. Dat was al de derde keer in korte tijd dat er er jonge vogels slachtoffer zijn.

Zondagochtend werd Saskia namelijk opgeroepen voor minstens 19 doodgereden gansjes op de dijk naar Marken en vorige week werd een viertal gansjes ternauwernood gered die overboord waren gezet.

In een week tijd drie incidenten met jonge vogels: dat lijkt geen incident meer. Saskia weet zeker dat de 40 vogeltjes die op een hoop zijn gegooid in Warder moedwillig zijn gedood. Minstens zes nesten zijn ervoor leeggehaald, schat ze.

Ook de gansjes op de Dijk zijn in haar ogen bewust doodegereden: het zicht was zondagochtend goed, dus de chauffeur moet de diertjes gewoon gezien hebben. Over de motieven van de daders kan ze aleen maar gissen.

De dierenpolitie heeft de zaken in onderzoek, maar Saskia denkt dat het heel moeilijk gaat worden om de daders te achterhalen.

Foto: NH nieuws



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
6.1 ° C
7 °
5.1 °
79 %
6.3kmh
68 %
zo
8 °
ma
10 °
di
9 °
wo
11 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.