13 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
Home* museumVolendammer Ochtenden voor groepen 8 zijn weer begonnen

Volendammer Ochtenden voor groepen 8 zijn weer begonnen

Volendam – Dinsdag 15 mei j.l. zijn de Volendammer Ochtenden voor de kinderen van alle Volendammer basisscholen weer begonnen. Vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur wordt de klas verdeeld in 3 groepen en om het uur wordt er gewisseld zodat alle kinderen kennis kunnen nemen van een deel van Volendams erfgoed en verleden door bezoeken van een uur aan het Volendams Museum, een Volendammer varende botter (garnkwak) en Uniek Volendam in het FC Volendamstadion.

In het Volendams Museum werd groep 8 van de Kennedyschool hartelijk welkom geheten door museumvoorzitter Wim Keizer, vrijwilliger Eefje Bond- Jonk en beheerder Rita Bont-Smit. De kinderen kregen eerst een deskundige rondleiding over de nieuwe expositie ‘Visserij en Klederdracht door de eeuwen heen’ en bekeken vervolgens een educatieve film van een kwartier over de visserij en klederdracht, samen gesteld door bestuurslid Kees Tol. Daarna gingen zij op speurtocht in het museum om de speciaal voor hen gemaakte vragen te beantwoorden o.l.v. de meester, juf of moeder die het museumbezoek in de klas moeten voorbereiden met gegevens van het museum.

Na afloop worden de antwoorden nagekeken werden de kinderen met de hoogste scores in de klas beloont met door het Volendams Museum beschikbaar gestelde boeken van schrijver Kees Bootsman over een deel van de Volendammer geschiedenis.

Bij de uitreiking van de prijzen werd door de museumvoorzitter verteld dat de kinderen van alle Volendammer basisscholen iedere dag gratis het Volendams Museum mogen bezoeken en nog eens rustig de exposities en het 70-jarig Sigarenbandjesmuseum en de daarbij behorende filmbeelden kunnen bekijken.

Komende dinsdagen volgen de andere deelnemende groepen van de basisscholen.

Zelf eens het Volendams museum bezoeken?

Het Volendams Museum en het jubilerende 70-jarig Sigarenbandjesmuseum met speciale filmbeelden is iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur open. Meer informatie op: http://www.volendamsmuseum.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
13 ° C
14.5 °
11.6 °
77 %
1.3kmh
11 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.