29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeHart van de RegioKaartenactie voor terminaal zieke Willem: "Door kaartjes krijgt hij het gevoel dat...

Kaartenactie voor terminaal zieke Willem: “Door kaartjes krijgt hij het gevoel dat ook anderen aan hem denken”

PURMEREND – Suus heeft, in samenwerking met onze mediapartner NH Nieuws, een actie opgezet voor haar opa. De opa van Suus is terminaal ziek en ligt al drie weken in het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Omdat opa Willem zich verveelt en zich eenzaam voelt, wil Suus graag iets voor hem doen. “Zelf elke dag een kaartje sturen schiet niet op, dus ik wil mensen vragen om allemaal een kaartje aan mijn opa te sturen.”

Suus’ opa heeft zware COPD en meerdere vormen van kanker. Behalve liggen kan hij niet zo veel meer. “Als hij kaartjes ontvangt dan heeft hij iets te doen, iets te lezen. Ook is de kamer in het ziekenhuis meteen een stuk vrolijker.”

Opa Willem heeft vooral nog Suus en haar vader. Zij gaan elke dag langs, maar voor de rest zijn er niet zoveel bezoekers. Willems vrouw is achteneenhalf jaar geleden al overleden. De laatste tijd praat hij veel over haar en hoe ze straks weer herenigd worden. Een mooie gedachte, maar momenteel voelt Willem zich ook wel wat eenzaam. “Door de kaartjes krijgt hij hopelijk het gevoel dat ook anderen aan hem denken.”

Laatste wensen
Op 22 juni mag opa Willem waarschijnlijk weer naar huis. “Maar thuis, in zijn eigen omgeving, is het denk ik ook snel klaar”, verwacht Suus. Hij heeft dan alles gedaan wat hij wilde, waaronder een bezoek aan het graf van zijn ouders in Friesland. Daar gaat hij komende zaterdag naartoe, per ambulance. “Het is een van zijn laatste wensen.”

Voor Suus zelf is het dubbel: haar opa heeft een mooi leven gehad, maar als hij er niet meer is wordt het een gemis. Ze wil daarom graag nog een gebaar maken naar hem. Vanochtend deed ze ook al een oproep in het NH Radio-programma June Tot Twaalf. “Ik hoop op zoveel mogelijk gekleurde kaarten.”

Wie een kaart wil sturen, kan dit doen naar het onderstaande adres. NH Radio-presentator June Hoogcarspel brengt de kaartjes dan naar Suus.

NH Radio t.a.v. opa Willem
Postbus 9823
1006 AM Amsterdam

Foto: prive-collectie SuusSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.