15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomeGemeenteRené Verhoogt (GroenLinks) stapt uit gemeenteraad

René Verhoogt (GroenLinks) stapt uit gemeenteraad

Purmerend – René Verhoogt heeft na de ledenvergadering van GroenLinks afgelopen dinsdag de conclusie getrokken dat hij onvoldoende vertrouwen voelde om zijn activiteiten voor de partij voort te zetten. Tijdens de ledenvergadering werden de coalitieonderhandelingen besproken. René stopt per direct als raadslid voor GroenLinks in de gemeenteraad van Purmerend. Fractie en bestuur delen zijn conclusie niet en betreuren zijn keuze.

Het bestuur en de fractie hebben de ledenvergadering georganiseerd om terug te kijken naar de coalitiebesprekingen. Het vertrek van GroenLinks uit de coalitieonderhandelingen met Stadspartij, D66, CDA en PvdA en het vertrek van raadslid en onderhandelaar Joke Florax waren de aanleiding om de leden door de fractie en bestuur te laten informeren. De leden konden vragen stellen aan en in discussie gaan met de fractie. De afwegingen met betrekking tot het Beusebos hadden daarin een prominente rol. Tijdens de bijeenkomst is waardering en bewondering uitgesproken voor de professionaliteit van Verhoogt als woordvoerder over het fractiestandpunt na het besluit van de fractie.

René meldde de dag na de ledenvergadering dat er volgens hem onvoldoende vertrouwen meer was om als raadslid en fractievoorzitter verder te kunnen gaan. Voorzitter van de afdeling Purmerend-Beemster van GroenLinks Trees Lamers: ‘Tijdens de ledenvergadering is de bereidheid om samen verder te gaan uitgesproken en is onderkend dat dat een extra investering vraagt in herstel van het beschadigde vertrouwen. Bestuur en fractie zijn verrast door zijn conclusie na de vergadering en betreuren zijn vertrek uit de gemeenteraad. Wij danken René voor zijn grote inzet de afgelopen jaren voor de idealen van GroenLinks.’

Verhoogt: “ In de afgelopen vijf jaar heb ik mij, samen met velen, eindeloos ingezet voor deGroenLinks idealen en het GroenLinks geluid krachtig laten horen. Hierdoor kon de partij uitgroeien tot hetgeen zij nu is. Een kroon op al het werk was de grote verkiezingswinst bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen met een verdubbeling van de zetels en een kans om te besturen. Jammer dat aan deze ambities door deze vertrouwensbreuk voor mij een abrupteinde is gekomen”.

René Verhoogt heeft een brede ervaring op directie -en bestuurlijk niveau in verschillende (goede doelen) organisaties. Hij is werkzaam als teamleider bij het Leger des Heils in een kleinschalige woonvoorziening die een gestructureerd leefklimaat biedt aan chronisch drugsverslaafde dak- en thuislozen vanaf 45 jaar.

Verhoogt: “Voor mij geldt dat een politieke beweging alleen optimaal kan functioneren als eronderling vol vertrouwen is tussen fractie, bestuur en leden. Omdat ik persoonlijk geen kanszie op enig herstel van het vertrouwen kan ik mij daarmee niet verbinden”.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.