13.8 C
Purmerend
donderdag 1 juni 2023
HomePurmerendSP Purmerend start petitie behoud geboortezorg in Purmerend

SP Purmerend start petitie behoud geboortezorg in Purmerend

Purmerend – De SP Purmerend is verbijsterd over het nieuws dat de geboortezorg in Purmerend niet meer mogelijk is na de zomer. Dit betekent dat Purmerenders naar Hoorn of omliggende gemeente moeten om te kunnen bevallen. Onvoorstelbaar in een stad met meer dan 80.000 inwoners, vindt de SP-afdeling.

De gemeente staat toe dat de directie van het ziekenhuis de verloskundige afdeling sluit. Dit vooral in het verband met personeelstekort, maar volgens SP-fractievoorzitter Bram Buskoop is het eigenlijk vooral een bezuinigingsmaatregel: “Personeelstekort is geen reden om dan maar definitief de verloskundige afdeling te sluiten. Als het lastiger is om personeel te vinden, betekent het dat je harder je best moet doen en dat er betere arbeidsvoorwaarden moeten komen zodat solliciteren aantrekkelijker wordt. Wat nu gebeurt is het personeelstekort gebruiken om de sluiting van de verloskunde mogelijk te maken en dat kan natuurlijk niet.”

Ook heeft het volgens Buskoop alles te maken met de fusie tussen de ziekenhuizen in Purmerend en Hoorn (het Westfriesgasthuis). “Als twee ziekenhuizen fuseren willen ze natuurlijk zoveel mogelijk de kosten gaan drukken. Het is puur bedrijfsmatig gedacht, maar ziekenhuizen zijn geen bedrijven.”

Een poll op Facebook laat zien dat van de meer dan vijftig mensen die reageerden 100% het eens is met de SP dat het sluiten van de verloskunde en slechte zaak is. Daarom zal SP Purmerend op zaterdag 9 juni om 12:30 op de Kaasmarkt te vinden zijn om met inwoners in gesprek te gaan over de sluiting. Daarbij wordt ook gevraagd een petitie te ondertekenen om de sluiting te stoppen. “Kom vooral langs, teken de petitie en deel hem ook!” is de oproep van de SP.

De poll is te vinden op de Facebookpagina van SP Purmerend. Ook heeft de afdeling een petitie gestart, die hier te tekenen is.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,276FansLike
2,236VolgersVolg
1,589VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.8 ° C
15.6 °
12 °
75 %
4.9kmh
85 %
do
13 °
vr
17 °
za
20 °
zo
19 °
ma
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.