Purmerendwonen

Geen grote toeloop bij demonstratie sociale woningnood

Purmerend – Vanmiddag was er een demonstratie sociale woningnood. De organisatie gaf aan lichtelijk teleurgesteld te zijn want de opkomst was niet heel groot. Tussen de 20 en 30 personen woonden de demonstratie bij. De tocht begon bij het stadhuis en eindigde bij de ING bank aan de Koestraat. 

Bij de ING bank gaven diverse personen toespraken over de nood aan sociale huurwoningen in Purmerend. “De wachttijd bedraagt 18 en 20 jaar voor een woning. Dit kan toch niet?” Vrijwilligers van de organisatie haalden met een petitie handtekeningen op. “Deze loopt best wel lekker. Mensen zijn best bereid om te tekenen.”

Video: Mediapartner NH-Nieuws.

Een geëmotioneerde mevrouw geeft aan dat zij al 11 jaar met haar twee kinderen op de wachtlijst staat: “We slapen dan weer bij mijn moeder en dan weer bij mijn zus. Gelukkig begrijpen de kinderen het maar het is niet de ideale situatie. Ik krijg ook geen urgentie.”, terwijl de tranen over haar wangen stromen.

Een voorbijganger die bekend is met de Facebookpagina van de organisatie geeft aan dat het met de woningnood misschien allemaal wel meevalt want er zijn gewoon te weinig mensen gekomen. “Waar zijn die? Vroeger kwamen we nog op voor onze rechten en legden we half Amsterdam plat. Bah.” Ook demissionair wethouder Hans Krieger, die aanwezig was bij het startpunt van de demonstratie, vroeg zich dit af op twitter.

Vanuit de politiek waren de fracties van Leefbaar, D66, PvdA, SP en GroenLInks aanwezig. Voormalig raadslid Ernst van Damme van Lijst van Damme kwam de organisatie een hart onder de riem steken. Ook Andre Fleere van groep Hop Purmerend gaf acte de présence.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....