8.7 C
Purmerend
woensdag 1 februari 2023
HomeGemeenteWhatsapp gemeente Purmerend succesvol en voorziet in behoefte

Whatsapp gemeente Purmerend succesvol en voorziet in behoefte

Purmerend – Sinds april 2017 kunnen Purmerenders hun vragen ook via de WhatsApp stellen aan de gemeente. Na de pilot van het afgelopen jaar concludeert de gemeente dat het communicatiekanaal succesvol is en voorziet in een behoefte. WhatsApp is een laagdrempelig kanaal waar bewoners makkelijk gebruik van kunnen maken. De afdeling KCC voert de WhatsApp gesprekken met de inwoners.

Toen de gemeente begin in april 2017 was er een piek in het aantal berichten. Inmiddels is dit aantal redelijk constant. De gemeente ontvangt en stuurt gemiddeld zo’n 20 á 30 berichten per dag. In totaal heeft het KCC het afgelopen jaar 6.949 berichten ontvangen.

Persoonlijk contact 

De vragen die via WhatsApp bij het KCC binnenkomen gaan over heel uiteenlopende onderwerpen. Meest voorkomend zijn de vragen over afval (-containers), verhuizingen en meldingen. De toon van de vragen is persoonlijk en – op enkele uitzonderingen na – positief. Het KCC krijgt vaak een compliment. Ze zijn dan ook snel met de beantwoording: 84% van de berichten is binnen een uur beantwoord. Daarnaast zien ze dat het niet steeds dezelfde groep mensen is die hun via deze weg bereikt. Nog steeds komen er nieuwe contacten bij.

Het persoonlijke contact via WhatsApp past in onze ogen goed bij een persoonlijke dienstverlening. Inwoners ervaren het als iets positiefs dat de gemeente laagdrempelig bereikbaar is.

Contacttijden 

Uw vragen kunt u stellen van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur op vragen. De tijden van beantwoording van vragen via WhatsApp zijn gelijk aan de openingstijden van het KCC: dat betekent dat ze vrijdag tot 13.00 uur vragen via WhatsApp beantwoorden. De gemeente is bereikbaar op WhatsApp 06 – 222 46 060.

Relevant artikel:

Gemeente Purmerend zet WhatsApp in


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,206FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.7 ° C
9.4 °
7.8 °
82 %
3.1kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.