14.4 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomePolitiekHondenbelasting blijft in Purmerend

Hondenbelasting blijft in Purmerend

Purmerend – De motie die gisteren werd ingediend door Leefbaar en VVD en die gesteund werd door de PVV, heeft het gisteren in de gemeenteraad niet gehaald. De motie bepleitte afschaffing van de hondenbelasting in Purmerend.

Volgens fractievoorzitter van Leefbaar Chris Boer, die de motie verdedigde, zijn honden goed tegen eenzaamheid en moet de gemeente strikter gaan handhaven op het hondenbeleid in onze gemeente. Ook gaf hij aan dat het een achterhaalde belasting is. De kosten van 4 ton zouden uit het overschot van de begroting kunnen komen, zeker omdat het overschot de aankomende jaren stijgt. De VVD gaf aan dat er toch ook geen kinderbelasting wordt geheven om speeltuinen te creëren? De PVV twijfelde over de inzet van de poepzuiger. “Ik zie dat ding nooit.”

De partijen die tegen waren gaven bijna unaniem aan dat het hondenbeleid 4 ton aan gemeenschapsgeld kost en dat dit door de hondenbelasting wordt gedekt. D66 en de Stadspartij hadden afschaffing van de hondenbelasting in hun verkiezingsprogramma staan mits er aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt. Aan deze voorwaarden werd met deze motie niet voldaan.

Tegen: CDA, PvdA, SP, AOV, Stadspartij, GroenLinks

Voor: VVD, leefbaar  en PVVSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
83 %
2.2kmh
100 %
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.