PolitiekPurmerend

Hondenbelasting blijft in Purmerend

Purmerend – De motie die gisteren werd ingediend door Leefbaar en VVD en die gesteund werd door de PVV, heeft het gisteren in de gemeenteraad niet gehaald. De motie bepleitte afschaffing van de hondenbelasting in Purmerend.

Volgens fractievoorzitter van Leefbaar Chris Boer, die de motie verdedigde, zijn honden goed tegen eenzaamheid en moet de gemeente strikter gaan handhaven op het hondenbeleid in onze gemeente. Ook gaf hij aan dat het een achterhaalde belasting is. De kosten van 4 ton zouden uit het overschot van de begroting kunnen komen, zeker omdat het overschot de aankomende jaren stijgt. De VVD gaf aan dat er toch ook geen kinderbelasting wordt geheven om speeltuinen te creëren? De PVV twijfelde over de inzet van de poepzuiger. “Ik zie dat ding nooit.”

De partijen die tegen waren gaven bijna unaniem aan dat het hondenbeleid 4 ton aan gemeenschapsgeld kost en dat dit door de hondenbelasting wordt gedekt. D66 en de Stadspartij hadden afschaffing van de hondenbelasting in hun verkiezingsprogramma staan mits er aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt. Aan deze voorwaarden werd met deze motie niet voldaan.

Tegen: CDA, PvdA, SP, AOV, Stadspartij, GroenLinks

Voor: VVD, leefbaar  en PVV

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.