* KidstipsPurmerend

13 juni: BuitenSPEELdag in Purmerend op vier locaties 

Purmerend – Woensdagmiddag 13 juni heeft de landelijke BuitenSPEELdag in Purmerend als thema ‘Ik hou van Noord-Holland, met name Purmerend’. Alle kinderen van basisschoolleeftijd in Purmerend en omgeving kunnen dan meedoen aan het gratis speelspektakel in het teken van liefde voor de provincie én voor de stad. Medewerk(st)ers van Spurd, tientallen studenten pedagogisch werk van het Regio College en medewerk(st)ers JOGG-Purmerend laten jonge kinderen ervaren hoe leuk buiten spelen is. De BuitenSPEELdag in de Marktstad is op vier locaties: Koemarkt, speelplein De Weide in Weidevenne, park De Driegang in de Purmer-Zuid en de Mercuriusweg in Wheermolen.

Woensdag 13 juni is Purmerend vanwege de BuitenSPEELdag weer hét domein van spelende kinderen. De BuitenSPEELdag heeft dit jaar typisch historische activiteiten op het programma staan zoals klompenrace, kaasdragers estafette, touwtje springen en vis vangen. De sportieve speelactiviteiten verschillen per locatie die elk eigenlijk een bijzonder schoolplein zijn. Op elke locatie is een springkussen.

Op de Koemarkt is er ook het schuimkussen om gierend van het lachen over te buikglijden. Wie dat gaat doen krijgt van Spurd en het Regio College het advies zwemkleding mee te nemen en een handdoek.  De gratis toegankelijke BuitenSPEELdag 2018 is van 13.00 uur tot 16.00 uur. JOGG-Purmerend schenkt lekker fruitwater als dorstlesser. Bewegen en water drinken dragen bij aan een gezondere leefstijl. Vanwege de BuitenSPEELdag is er woensdag 13 juni geen BuurtSportWerk.

De landelijke BuitenSPEELdag is een initiatief van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en tv-zender Nickelodeon, Scouting Nederland, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.