8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home* Kidstips13 juni: BuitenSPEELdag in Purmerend op vier locaties 

13 juni: BuitenSPEELdag in Purmerend op vier locaties 

Purmerend – Woensdagmiddag 13 juni heeft de landelijke BuitenSPEELdag in Purmerend als thema ‘Ik hou van Noord-Holland, met name Purmerend’. Alle kinderen van basisschoolleeftijd in Purmerend en omgeving kunnen dan meedoen aan het gratis speelspektakel in het teken van liefde voor de provincie én voor de stad. Medewerk(st)ers van Spurd, tientallen studenten pedagogisch werk van het Regio College en medewerk(st)ers JOGG-Purmerend laten jonge kinderen ervaren hoe leuk buiten spelen is. De BuitenSPEELdag in de Marktstad is op vier locaties: Koemarkt, speelplein De Weide in Weidevenne, park De Driegang in de Purmer-Zuid en de Mercuriusweg in Wheermolen.

Woensdag 13 juni is Purmerend vanwege de BuitenSPEELdag weer hét domein van spelende kinderen. De BuitenSPEELdag heeft dit jaar typisch historische activiteiten op het programma staan zoals klompenrace, kaasdragers estafette, touwtje springen en vis vangen. De sportieve speelactiviteiten verschillen per locatie die elk eigenlijk een bijzonder schoolplein zijn. Op elke locatie is een springkussen.

Op de Koemarkt is er ook het schuimkussen om gierend van het lachen over te buikglijden. Wie dat gaat doen krijgt van Spurd en het Regio College het advies zwemkleding mee te nemen en een handdoek.  De gratis toegankelijke BuitenSPEELdag 2018 is van 13.00 uur tot 16.00 uur. JOGG-Purmerend schenkt lekker fruitwater als dorstlesser. Bewegen en water drinken dragen bij aan een gezondere leefstijl. Vanwege de BuitenSPEELdag is er woensdag 13 juni geen BuurtSportWerk.

De landelijke BuitenSPEELdag is een initiatief van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en tv-zender Nickelodeon, Scouting Nederland, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
82 %
4kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.