* Zaandam112Purmerend

Jeugdige bende scooterdieven opgerold

Zaandam – De politie in Zaandam heeft vorige maand vijf jongeren aangehouden voor diefstal en heling van scooters. De verdachten komen uit Zaandam, Wormer en Purmerend en zijn tussen 13 en 19 jaar oud.

Nadat er tijdens de meivakantie in Zaandam opvallend veel aangiftes van gestolen scooters werden gedaan, besloot de politie de zaak grondig te onderzoeken. Met succes, want na de nodige verkeerscontroles kreeg de recherche een aantal verdachten in beeld.

In een tijdsbestek van enkele dagen hield de politie de vijf jongeren aan. Vier van hen werden na verhoor doorverwezen naar bureau Halt, maar de jongste van het stel – een 13-jarige Zaandammer – zit nog vast. Wat hij exact op z’n kerfstok heeft, is niet bekend.

Beschadigd

De scooters worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren, al heeft de politie ook een teleurstellende mededeling voor hen: een aantal tweewielers is ‘helaas flink beschadigd’.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.