14.6 C
Purmerend
zondag 4 juni 2023
Home* Warder"Laten we de ellende in Groningen niet verplaatsen."

“Laten we de ellende in Groningen niet verplaatsen.”

Warder – SP-Kamerlid Sandra Beckerman heeft vandaag Kamervragen gesteld aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar aanleiding van de aardbeving die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond in Warder. De SP wil weten of de minister het met haar eens is dat gaswinning risico’s oplevert voor de bewoners rondom de gebieden waarin de gaswinning plaatsvindt in Noord-Holland. “Laten we de ellende in Groningen niet verplaatsen.”

“Dat er van de week een aardbeving heeft plaatsgevonden in Warder vind ik best heftig”, laat Beckerman weten aan NH Nieuws. “Het gaat waarschijnlijk om een beving veroorzaakt door kleine gaswinningsvelden en ondanks dat de NAM vindt dat de risico’s in die gebieden erg klein zijn, maken wij ons wel zorgen. Wat veel mensen niet weten, is dat de heftigste aardbeving in Nederland ooit gemeten veroorzaakt door gaswinning niet plaatsvond in Groningen, maar in Noord-Holland (Alkmaar, 2001, red.)”.

“Wij hebben de minister gevraagd te overwegen om de gaswinning in Noord-Holland volledig stop zetten. Laten we de ellende die plaatsvindt in Groningen niet verplaatsen naar Noord-Holland.”

Daarnaast geeft Beckerman aan dat er over de kwestie ook vragen zullen worden gesteld aan Provinciale Staten, onder andere door SP-Statenlid Anna de Groot. “Lagere overheden kunnen ook succesvol iets uitrichten tegen grotere overheden”, zegt ze hierover.

De antwoorden van minister Wiebes zullen overigens waarschijnlijk nog wel even op zich laten wachten. “De tijd die hiervoor staat is drie weken”, geeft Beckerman aan, “maar dat kan zelfs nog verlengd worden met drie weken.”

De kamervragen vindt u hier: PDF

Relevant artikel:

Aardbeving van 2.5 op schaal richter gemeten in Warder


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,291FansLike
2,236VolgersVolg
1,590VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.6 ° C
16.1 °
12.8 °
79 %
3.1kmh
6 %
zo
18 °
ma
17 °
di
17 °
wo
18 °
do
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.