14.4 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomePolitiekErnst van Damme doet gooi naar Burgemeesterschap Amsterdam

Ernst van Damme doet gooi naar Burgemeesterschap Amsterdam

Purmerend – Na zich ruim 4 jaar lang met hart en ziel te hebben ingezet voor de gemeente Purmerend, is Ernst van Damme klaar voor een volgende stap. Hij doet een gooi naar het burgemeesterschap in zijn geboortestad Amsterdam. Toen zich tijdens de eerste ronde niet genoeg kandidaten hadden gemeld voor de functie van burgemeester, besloot Van Damme vorige week de stoute schoenen aan te trekken. Op 30 mei 2018 verzond hij zijn officiële sollicitatiebrief.

Van Damme is geboren en getogen in de hoofdstad. En zo hoort het ook volgens Ernst: “De burgemeester van Amsterdam zou eigenlijk altijd een Amsterdammer moeten zijn. Amsterdam is een prachtige en dynamische stad. Burgemeester zijn van een plaats als deze, is een zware en verantwoordelijke baan. Gelukkig heb je een goed en sterk team om je heen, met wie je samen voor deze geweldige stad zorgt.”

Het voormalig Purmerendse raadslid wil er zijn voor zijn stad. “Ik wil Amsterdam teruggeven aan de Amsterdammers. In veel opzichten is er een disbalans ontstaan. Te veel airbnb’s, te veel expats, in sommige gebieden te veel toeristen, te veel vrije sector-woningen. Soms is het nodig om even op de rem te trappen. Zo geef je de stad de kans om weer haar eigen balans te creëren en daarmee de leefbaarheid voor de Amsterdammers zelf te herstellen.”

De Burgemeester van Amsterdam moet een grote bek hebben

Van Damme ziet zichzelf als een uitstekende kandidaat voor de functie. Open, eerlijk, scherp van tong, realistisch, rechtvaardig maar met een klein hartje. “De burgemeester van Amsterdam moet een grote bek hebben. Maar je moet wel heel reëel naar dingen kunnen kijken. Je moet er altijd voor zorgen als volksvertegenwoordiger of bestuurder dat je je ogen niet sluit voor dingen zoals ze zijn. Pas als je dat doet, kun je tot de conclusie komen, dat er voor ieder probleem een oplossing is. Maar dat het soms niet de oplossingen zijn die je in de eerste instantie zou bedenken.

Qua handhaving ben ik een vrij rechtse en strenge burgemeester en dat zie ik ook als mijn eerste grote taak. De overlast in de stad terugbrengen. Maar ik zal nooit inwoners de mond snoeren. De stad is van iedereen!

Sociaal gezien ben ik juist links, ieder mens is voor mij gelijk. Ik ben heel erg tegen de bewust gecreëerde onderklasse. Overheden moeten wat mij betreft situaties creëren waardoor mensen tot bloei kunnen komen. Iets terugdoen voor een uitkering? Prima, maar dan moet er wel iets te doen zijn! Plantsoenen schoffelen of papier prikken hoort daar wat mij betreft niet bij.”

Ernst is niet de persoon die zich zal opsluiten op zijn kantoor. “Ik zal altijd zoveel mogelijk connectie proberen te maken met de inwoners van de gemeente. Komende woensdag (13 juni) om 20:30 uur ga ik bijvoorbeeld een uur live via mijn Facebookaccount. Iedereen kan dan kennis met mij maken of mij vragen stellen.”

En als je het onverhoopt niet wordt, wat ga je dan doen Ernst? “Misschien ga ik dan wel voor het burgemeesterschap van Purmerend”, lacht Ernst. “Ik houd van Amsterdam, maar Purmerend is een goede tweede”.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Wat een bs dat je in Amsterdam moet zijn geboren om daar burgemeester te wirden. Is in geen enkele andere plaats in NL het geval.

    Amsterdam is niets anders. Het is gewoon 1 van de steden die we hebben in NL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
83 %
2.2kmh
100 %
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.