6.7 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeGemeentePost-NL ontwikkelaar Snippe stelt gemeente mogelijk aansprakelijk

Post-NL ontwikkelaar Snippe stelt gemeente mogelijk aansprakelijk

Purmerend – De hoogbouw op de voormalige Post-NL locatie aan de rand van de binnenstad van Purmerend blijft de gemoederen bezig houden. Op 4 juni j.l. stuurde projectontwikkelaar Snippe een deurwaardersexploot aan de gemeente Purmerend. Hierin kondigde Snippe aan de gemeente te Purmerend te zullen houden aan haar verplichtingen die voorvloeien uit de eerder getekende anterieure overeenkomst.

Eerder leidde de discussie omtrent de hoogbouw op de Post-NL locatie al tot het vertrek van het CDA uit de coalitie. En ook bij de vorming van een nieuwe coalitie is de hoogbouw een heikel onderwerp. Een mogelijk nieuwe coalitie (Stadspartij, D66, CDA, PVDA en AOV) heeft een voorlopig akkoord gesloten. Dit akkoord wordt voorgelegd aan de leden van deze partijen. In het voorlopige akkoord wordt mogelijk afstand genomen van de hoogbouw op de Post-NL locatie zoals deze voor de verkiezingen door de gemeente in een anterieure overeenkomst met Snippe was vastgelegd.

In het schrijven van 4 juni j.l. kondigt het advocatenkantoor van Snippe aan dat Snippe de gemeente zal houden aan de eerder genoemde overeenkomst. Volgens de projectontwikkelaar biedt de overeenkomst niet de mogelijkheid om het beleid ten aanzien van de aangegane verplichtingen te wijzigen. “Uitsluitend als de uitvoering van de overeenkomst op grond van publiekrechtelijke belemmeringen onmogelijk is nadat de gemeente al het nodige heeft gedaan dat in haar vermogen ligt om te bevorderen dat de benodigde vergunningen en planologische medewerking ten behoeve van de realisering van het betreffende plan worden verleend, is er een uitzondering van toepassing.” Snippe verzocht de gemeente uiterlijk op vrijdag 8 juni op het schrijven te reageren.

Wat gebeurt er als de nieuwe coalitie het niet-ontwikkelen van hoogbouw op de Post-NL locatie opneemt in een coalitieakkoord? Snippe is dan van mening dat een dergelijke afspraak zou leiden tot een gedraging van het toekomstige college die een schending van de in de overeenkomst gemaakte afspraken beoogt. De projectontwikkelaar zal zich dan, zonder aankondiging, wenden tot een rechter om een zogenoemde voorziening aan te vragen: in dat geval zal Snippe zich snel tot de rechter te wenden. Ook stelt Snippe de gemeente aansprakelijk voor de schade die zij lijdt en zal lijden als gevolgd van deze ontwikkeling en een eventuele continuering daarvan.

Op het moment van dit schrijven (vrijdag 8 juni 2018, 20:00 uur) is de afdeling communicatie van de gemeente niet meer aanwezig. De gemeente laat aan de gemeenteraad vandaag in een schrijven weten dat een advocatenkantoor namens de gemeente bezig is met een reactie.

De brief namens Snippe aan de gemeente is hier te lezen: https://raad.purmerend.nl/download/82527

Uiteraard geven wij zowel de gemeente als Snippe maandagochtend de gelegenheid om te reageren op deze ontwikkeling.

Relevante artikelen:

Publiek en jury kiest voor DOK Architecten op PostNL locatie

Hoogbouw op locatie oude postkantoorSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
4kmh
100 %
di
6 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.