OVPurmerend

Donderdag 14 juni: staking busvervoer in Waterland

Waterland – Chauffeurs van EBS leggen aankomende donderdag 14 juni het werk neer. Dat doen ze als onderdeel van de estafettestakingen van FNV Streekvervoer.

Chauffeurs in het hele land voeren al weken acties om een hoger loon en betere werkomstandigheden te proberen af te dwingen. Die stakingen zijn steeds in een andere provincies. Aanstaande donderdag gebeurt dat dus in Zaandam, Waterland en Almere (Flevoland).

“De chauffeurs vragen geen extra pauze. Even uit die bus, even plassen, dat is toch heel normaal in plaats van uren achter elkaar doorjakkeren?”, zegt Paula Verhoef, bestuur van FNV Streekvervoer. Volgens de bestuurder zijn de werkgevers na al die acties nog steeds niet met concrete toezeggingen gekomen.

EBS schrijft op hun website: “Onze bussen zijn er om u op een fijne, comfortabele manier van A naar B te brengen.Dit lukt ons op 14 juni helaas niet. De vakbonden hebben wederom een staking aangekondigd. Ditmaal een 24-uursstaking op donderdag 14 juni 2018. Houdt u er rekening mee dat uw bus dan helemaal niet rijdt.”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.