Regionaal

Nepwapens volgende week straffeloos in te leveren

Regionaal – Heb jij een nepvuurwapen? Laat hem dan thuis. Want een nepvuurwapen is levensgevaarlijk. Veel nepvuurwapens zijn namelijk net echt. Mensen voelen zich erdoor bedreigd en waarschuwen de politie. Agenten zien ook het verschil niet en nemen het zekere voor het onzekere. Zij benaderen je met een getrokken vuurwapen en als je, misschien uit angst of paniek, iets onverwachts doet, kan de politie een schot lossen. Wist je dat je zelfs een strafblad kunt krijgen als je met een nepwapen over straat loopt?

Vanaf volgende week maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni is het mogelijk om je nepwapen straffeloos in te leveren op het politiebureau. Dit kan op twee locaties in Waterland namelijk op het politiebureau op de Waterlandlaan in Purmerend tussen 08:30 en 16:00 uur en in Volendam op de Deimpt tussen 09:00 en 15:00 uur.

Voor meer informatie kijk op: https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/nepwapens

Relevante artikelen:

Meldingen over nepvuurwapens in centrum Purmerend

Politie Purmerend richt wapen op tieners met nepwapen

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.