Nepwapens volgende week straffeloos in te leveren

Regionaal – Heb jij een nepvuurwapen? Laat hem dan thuis. Want een nepvuurwapen is levensgevaarlijk. Veel nepvuurwapens zijn namelijk net echt. Mensen voelen zich erdoor bedreigd en waarschuwen de politie. Agenten zien ook het verschil niet en nemen het zekere voor het onzekere. Zij benaderen je met een getrokken vuurwapen en als je, misschien uit angst of paniek, iets onverwachts doet, kan de politie een schot lossen. Wist je dat je zelfs een strafblad kunt krijgen als je met een nepwapen over straat loopt?

Vanaf volgende week maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni is het mogelijk om je nepwapen straffeloos in te leveren op het politiebureau. Dit kan op twee locaties in Waterland namelijk op het politiebureau op de Waterlandlaan in Purmerend tussen 08:30 en 16:00 uur en in Volendam op de Deimpt tussen 09:00 en 15:00 uur.

Voor meer informatie kijk op: https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/nepwapens

Relevante artikelen:

Meldingen over nepvuurwapens in centrum Purmerend

Politie Purmerend richt wapen op tieners met nepwapen

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*