* Brandweer112Purmerend

Indrukwekkend eerbetoon aan omgekomen brandweermensen

Purmerend – Vanmiddag om 13.00 uur was het tijdstip voor de landelijke herdenking voor brandweermensen die tijdens hun werk zijn omgekomen.

Naast de landelijke herdenking bij het monument in Arnhem hebben de brandweerposten in hele land ook één minuut stilgestaan, zo ook hier in Purmerend. In totaal zijn sinds de Tweede Wereldoorlog 97 Nederlandse brandweerlieden tijdens de uitoefening van hun vak omgekomen, schrijft de brandweer.

De laatste keer dat er een lid van een Noord-Hollands brandweerkorps tijdens het werk stierf, was in 2014. In augustus van dat jaar stierf brandweerduiker John Impink bij een reddingsactie in het Noordhollands Kanaal. Hij slaagde erin de onfortuinlijke automobilist uit het water te halen, maar de berging van het voertuig werd hem fataal.

Foto’s: Haico Kats – www.regio11.nl


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.