9.4 C
Purmerend
woensdag 27 maart 2024
HomeOVStaking streekvervoer uitgesteld tot woensdag

Staking streekvervoer uitgesteld tot woensdag

Regionaal – De stakingen in het streekvervoer worden twee dagen uitgesteld. Dat melden de vakbonden die onderhandelen over een nieuwe cao voor het openbaar vervoer.

Werknemers wilden maandag het werk neerleggen, dat voornemen om te staken is nu verplaatst naar woensdag. Volgens CNV en FNV zijn er signalen dat de extra tijd kan helpen om het cao-conflict op te lossen. “Misschien blijkt het ijdele hoop, maar dat zal dan vanzelf blijken”, schrijft CNV in een persbericht. “Dankzij de forse stakingsdruk bewegen werkgevers nu. Er is een opening om verder te praten”, zegt FNV-onderhandelaar Paula Verhoef.

De bonden willen dat er afspraken komen over vermindering van de werkdruk. Ook willen ze meer loon dan de werkgevers bieden.

In het streekvervoer is dit voorjaar al vaker gestaakt, zowel landelijk als regionaal. Tot dusver heeft dat niet tot een oplossing geleid. Nadat de onderhandelaars in januari een overeenstemming hadden bereikt, werd het loonbod van 8,3 procent voor drie jaar van de hand gewezen door FNV-leden.

Relevant bericht:

Vanaf maandag voor onbepaalde tijd geen busvervoer door staking



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.4 ° C
10.1 °
8.9 °
79 %
0.5kmh
100 %
wo
11 °
do
10 °
vr
10 °
za
13 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.