PolitiekPurmerend

Geen hoogbouw op PostNL locatie: plan Snippe van tafel

Purmerend – Op donderdag 28 juni 2018 stemde de gemeenteraad over het initiatiefvoorstel van CDA, D66 en GroenLinks om de grenzen van de historische binnenstad te houden zoals deze in het verleden waren. Hiermee zijn de hoogbouwplannen van projectontwikkelaar Snippe van de baan.

Het initiatiefvoorstel werd aangenomen met 24 stemmen voor en 10 stemmen tegen. VVD en Leefbaar Purmerend stemden tegen en wilden beiden ook tijdens de termijnen niet inhoudelijk reageren. Beide partijen wilden een inhoudelijke inspraak van de inwoners. Ook PVV stemde tegen het voorstel. Leefbaar Purmerend verklaarde zich te beraden op juridische stappen.

Het initiatiefvoorstel:

1. De historische binnenstad te begrenzen, zoals aangegeven op bijlage 1, door het water, dus vanaf de Herengracht, richting de Wolthuissingel naar de Where en vervolgens via de Beemster ringvaart naar het NoordHollands Kanaal.

2. De ingeslagen weg van historiserend bouwen zoals bij de Gedempte Singelgracht, Spijkerman en de Nieuwstraat draagt bij aan het beeld van de historische binnenstad. Dit willen we doorzetten.

3. Op basis van de meest recente planologische inzichten is hoogbouw in de historische binnenstad niet in overeenstemming met een goede ruimtelijke ordening. Daarom staan we geen hoogbouw toe, binnen de historische binnenstad, maar kiezen wij voor een bouwhoogte die aansluit bij de aanwezige (historische) bebouwing.

Amendement:

PvdA bracht aan het begin van de tweede termijn een amendement in. PvdA concludeert dat door dit initiatiefvoorstel er waarschijnlijk 50 geplande sociale huurwoningen in de Kop van West zullen wegvallen. Zij dragen het college op, dat mocht het overleg als bedoeld onder punt 5 ertoe leiden dat de realisatie op veld J Kop West van ca. 50 sociale huurappartementen geen doorgang vinden, daarvoor een alternatief te zoeken. Ook dit voorstel werd met een meerderheid aangenomen.

Door deze stap te nemen zijn zeer waarschijnlijk ook de laatste hobbels voor de nieuw te vormen coalitie weggenomen. Welke stappen Snippe en Leefbaar Purmerend verder gaan nemen, zullen we de komende dagen ontdekken.

 

 

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.