15.6 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePolitiekGeen hoogbouw op PostNL locatie: plan Snippe van tafel

Geen hoogbouw op PostNL locatie: plan Snippe van tafel

Purmerend – Op donderdag 28 juni 2018 stemde de gemeenteraad over het initiatiefvoorstel van CDA, D66 en GroenLinks om de grenzen van de historische binnenstad te houden zoals deze in het verleden waren. Hiermee zijn de hoogbouwplannen van projectontwikkelaar Snippe van de baan.

Het initiatiefvoorstel werd aangenomen met 24 stemmen voor en 10 stemmen tegen. VVD en Leefbaar Purmerend stemden tegen en wilden beiden ook tijdens de termijnen niet inhoudelijk reageren. Beide partijen wilden een inhoudelijke inspraak van de inwoners. Ook PVV stemde tegen het voorstel. Leefbaar Purmerend verklaarde zich te beraden op juridische stappen.

Het initiatiefvoorstel:

1. De historische binnenstad te begrenzen, zoals aangegeven op bijlage 1, door het water, dus vanaf de Herengracht, richting de Wolthuissingel naar de Where en vervolgens via de Beemster ringvaart naar het NoordHollands Kanaal.

2. De ingeslagen weg van historiserend bouwen zoals bij de Gedempte Singelgracht, Spijkerman en de Nieuwstraat draagt bij aan het beeld van de historische binnenstad. Dit willen we doorzetten.

3. Op basis van de meest recente planologische inzichten is hoogbouw in de historische binnenstad niet in overeenstemming met een goede ruimtelijke ordening. Daarom staan we geen hoogbouw toe, binnen de historische binnenstad, maar kiezen wij voor een bouwhoogte die aansluit bij de aanwezige (historische) bebouwing.

Amendement:

PvdA bracht aan het begin van de tweede termijn een amendement in. PvdA concludeert dat door dit initiatiefvoorstel er waarschijnlijk 50 geplande sociale huurwoningen in de Kop van West zullen wegvallen. Zij dragen het college op, dat mocht het overleg als bedoeld onder punt 5 ertoe leiden dat de realisatie op veld J Kop West van ca. 50 sociale huurappartementen geen doorgang vinden, daarvoor een alternatief te zoeken. Ook dit voorstel werd met een meerderheid aangenomen.

Door deze stap te nemen zijn zeer waarschijnlijk ook de laatste hobbels voor de nieuw te vormen coalitie weggenomen. Welke stappen Snippe en Leefbaar Purmerend verder gaan nemen, zullen we de komende dagen ontdekken.

 

 

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.