Dader opzettelijk aanrijden Ivano (13) krijgt taakstraf en rijontzegging

Foto: Nh-Nieuws.

Purmerend – De man die de 13-jarige Ivano Baptista in januari vorig jaar opzettelijk aanreed, is door de rechter veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. “Bizar. Ik ben echt in shock”, reageert de moeder van de jongen uit Purmerend teleurgesteld.

Dit is niet bepaald de uitspraak waar het slachtoffer en de familie op hadden gehoopt. “Dit is een leuke les in de opvoeding van kinderen: gebruik allemaal de auto als wapen”, zegt Angrira Chandra cynisch tegen Mediapartner NH Nieuws. Na de eis van twee weken geleden was er hoop op een gevangenisstraf. De man uit Purmerend kreeg wel veertien dagen celstraf, maar doordat er dertien dagen van voorarrest worden afgetrokken, blijft daar slechts één dag van over.

Ivano werd begin vorig jaar opzettelijk aangereden door zijn buurman. Die was boos omdat de toen 12-jarige jongen en zijn vriendjes aan het belletje trekken waren. Het slachtoffertje brak bij de aanrijding zijn been en moest lang revalideren.

Eerder gaf Angira al aan Mediapartner NH Nieuws dat de gebeurtenissen haar zoon erg hebben aangegrepen. “Ivano speelt zelden tot nooit meer buiten.”

Bron: NH-Nieuws.

Relevante artikelen:

OM eist twaalf maanden cel tegen man die Ivano (13) opzettelijk aanreed

Jongetje opzettelijk overreden: verdachte morgen voor de rechter

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*