Fouten gemaakt bij ontsnapping tbs’er die vrouw neerstak in Vomar

Purmerend – Rondom de ontsnapping van de tbs’er die drie jaar geleden in de Vomar in Purmerend een vrouw neerstak zijn meerdere, ernstige fouten gemaakt. Dit meldt RTL Nieuws, dat een intern onderzoeksrapport in handen heeft.

De tbs-kliniek en de begeleiders maakten fouten tijdens het verlof van de tbs’er. Hij vluchtte in september 2015 tijdens een familiebezoek en vervolgens stak hij met een mes een willekeurige vrouw meerdere keren in het gezicht. Na twintig minuten werd de ontsnapping opgemerkt door zijn broer.

Volgens de onderzoekscommissie hebben de twee ervaren begeleiders die bij het verlof waren niet goed opgelet en het ‘signaleringsplan’ is niet gebruikt bij de voorbespreking van het verlof. In zo’n plan worden risico’s in kaart gebracht.

In 2012 werd de man veroordeeld tot tbs met dwangverpleging wegens poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. Hij kreeg die straf omdat hij in 2011 zonder enige aanleiding een voor hem onbekende man had aangevallen met een mes en op meerdere plekken gestoken.

Bron: NH-Nieuws.

Relevante artikelen:

  1. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/170094/Slachtoffer-steekpartij-Vomar-Purmerend-Die-gestoorde-gek-bleef-maar-op-me-insteken
  2. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/169989/Vrouw-gewond-bij-steekpartij-in-Purmerendse-supermarkt

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*