Purmerend

Beusebos: “bijna onbegaanbaar en groen!”

Purmerend – De nieuw coalitie van Stadspartij, D66, PvdA, CDA en AOV Purmerend willen van het Beusebos een natuur-, recreatie- en wandelbos maken met een educatief karakter. De gemeente gaat in overleg met van der Valk om binnen een redelijke termijn een alternatieve locatie voor het hotel te vinden. Als dit niet lukt dan zou het zo kunnen zijn dat een meerderheid van de raad toch beslist om een gedeelte van 2 hectare te kappen voor een hotel.

Mooi voor de bewoners uit de Weidevenne en Hazepolder want dat zijn de enige wijken in Purmerend die geen eigen park hebben. Tijd dus voor onze verslaggever om even een kijkje te nemen ondanks het verbod wat de gemeente heeft ingesteld. Tijd om te kijken of de verwoeste natuur, door het crossen, zich hersteld heeft. Tijd om te kijken hoe het na 2.5 maand erbij ligt. Op twitter plaatste hij een oproep of er geïnteresseerden waren om mee te lopen.

Hierop kwam slechts 1 bewoner uit de Hazepolder die er zelf ook al zo’n 20 jaar komt. Samen met hem heeft onze verslaggever het gebied bekeken. Beide kwamen tot de conclusie dat het groen weer de overhand neemt na jaren van crossen in het gebied. Sommige crosspaden waren onbegaanbaar geworden en nam het riet en andere planten weer de overhand. Conclusie van dit bezoek voor de nieuwe coalitie: het Beusebos is klaar voor educatie.

Foto’s: Rob Klaucke

Relavante artikelen:

Van der Valk slaat vleugels uit in Beusebos

Beusebos tot verboden gebied verklaard

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.