10.8 C
Purmerend
woensdag 27 maart 2024
Home112Agenten staken vanaf maandag: geen boetes lichte overtredingen

Agenten staken vanaf maandag: geen boetes lichte overtredingen

Regionaal – Vanaf maandag schrijft de politie voorlopig geen bekeuringen meer uit. Daar hebben de politiebonden toe opgeroepen. Het gaat hierbij om kleinere overtredingen, zoals wildplassen, fietsen zonder licht of het niet verlenen van voorrang.

Agenten zijn boos op de politietop. Ze voelen zich al jaren niet gehoord. In essentie gaat de strijd om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen, maar inmiddels ligt de focus op de verhouding met de top.

“Blauwe citroenen uitgeknepen door het kabinet”. Zo noemen de bonden de agenten. Ze weigeren verder aan de onderhandelingstafel te zitten voor dat de verhouding met de top verbetert.

De bonden willen niet meer verder praten met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de politietop. Zij voelen zich als ‘blauwe citroenen’ uitgeknepen door het kabinet. Minister Grapperhaus beloofde vandaag met een goed loonbod te komen. Het is dan wel nodig met elkaar in gesprek te blijven, zei de minister.

De bonden zetten zelf eerst in op het bewerkstelligen van een betere verstandhouding. “De werkgever zet in op flexibilisering. In de praktijk werkt dat anders. Vooral het personeel moet offers brengen en dat hier niets tegenover staat”.

De actie geldt voor heel Nederland en start op maandag 7.00 uur en duurt tot onbepaalde tijd. Alleen op de snelwegen en in heel gevaarlijke situaties zal de politie nog wel een bon uitschrijven.

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.8 ° C
11.8 °
10 °
77 %
1.3kmh
100 %
wo
12 °
do
11 °
vr
10 °
za
13 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.