Edammer kaasmarkt op zoek naar ‘jonge’ dragers

Edam – De kaasmarkt in Edam is weer begonnen. Deze toeristische attractie moet het hebben van meer dan 100 vrijwilligers. De meesten zijn boven de 70. Verjonging is dus gewenst.

Acht woensdagochtenden in de zomer staat de wereldberoemde Edammer kaas centraal in de stad. Door boeren per boot aangeleverd en door de kaasdragers naar de Waag gebracht voor het wegen en de handel.

Een van de jongste kaasdragers is Gerard, een 52-jarige veeboer uit Broek in Waterland. Het is dit jaar zijn eerste kaasmarkt als drager. Hij werd ervoor gestrikt toen hij als bezoeker op de kaasmarkt liep. “Ik denk dat ik de gemiddelde leeftijd aardig druk.” Zelf dacht hij dat te jong was voor de taak, maar na herhaaldelijk aandringen van de organisatie ging hij overstag.

Ritme

Hij vindt het nu al leuk en volgens zijn loopmaatje Theo (74) doet hij het goed. “In mijn pas gaat hij mee. Ik hoef nu niet te sleuren. Hij begint met zijn linkervoet als ik met mijn linkervoet begin en zo blijven we in het ritme lopen dat we hebben willen”, legt Theo uit. Hij voorspelt een jarenlange carrière voor zijn jonge maat.

De organisatie hoopt dat meer ‘jonge’ dragers zich zullen melden om de verjonging door te zetten.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*