* Edam-Volendam

Edammer kaasmarkt op zoek naar ‘jonge’ dragers

Edam – De kaasmarkt in Edam is weer begonnen. Deze toeristische attractie moet het hebben van meer dan 100 vrijwilligers. De meesten zijn boven de 70. Verjonging is dus gewenst.

Acht woensdagochtenden in de zomer staat de wereldberoemde Edammer kaas centraal in de stad. Door boeren per boot aangeleverd en door de kaasdragers naar de Waag gebracht voor het wegen en de handel.

Een van de jongste kaasdragers is Gerard, een 52-jarige veeboer uit Broek in Waterland. Het is dit jaar zijn eerste kaasmarkt als drager. Hij werd ervoor gestrikt toen hij als bezoeker op de kaasmarkt liep. “Ik denk dat ik de gemiddelde leeftijd aardig druk.” Zelf dacht hij dat te jong was voor de taak, maar na herhaaldelijk aandringen van de organisatie ging hij overstag.

Ritme

Hij vindt het nu al leuk en volgens zijn loopmaatje Theo (74) doet hij het goed. “In mijn pas gaat hij mee. Ik hoef nu niet te sleuren. Hij begint met zijn linkervoet als ik met mijn linkervoet begin en zo blijven we in het ritme lopen dat we hebben willen”, legt Theo uit. Hij voorspelt een jarenlange carrière voor zijn jonge maat.

De organisatie hoopt dat meer ‘jonge’ dragers zich zullen melden om de verjonging door te zetten.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.