8.6 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
Home* PolitiePersbericht politie inzake kliko-documenten

Persbericht politie inzake kliko-documenten

Purmerend – Op vrijdag 6 juli schreef RegioPurmerend.nl over de gevonden politiegegevens in een kliko in Purmerend. Inmiddels is de politie over deze zaak met een persbericht gekomen. Hieronder leest u dit bericht. 1-op-1 overgenomen van de politie.

Donderdag werden door een voorbijganger twee mappen gevonden in een kliko die op straat stond in Purmerend. In de mappen zaten documenten van een voormalig politiestudente, werkzaam bij de politie Noord-Holland.

De vinder had in de bewuste kliko gekeken en had daar de mappen gevonden. Toen hij de inhoud zag, leverde hij de mappen af bij een mediabedrijf en werd vrijdagmorgen vanuit het bedrijf de politie geïnformeerd. De mappen zijn inmiddels weer in het bezit van de politie.

De politie stelt een nader onderzoek in. Inmiddels is duidelijk dat de mappen als oud papier zijn weggegooid bij een (privé)verhuizing. De inhoud van de mappen is nader onderzocht. Het gaat voor het overgrote deel om lesmateriaal. Het gaat hierbij om niet-gevoelig materiaal. Er is een enkel document gevonden over een reëel incident. Het betreft zeer gedateerde zaken.

De zaak is door de politie gemeld bij de Gegevensautoriteit in Den Haag. Mochten gegevens in de map verwijzen naar werkelijke personen, dan worden deze geïnformeerd.

Naar de toenmalige studente, inmiddels afgestudeerd en werkzaam bij de politie Noord-Holland, wordt een intern onderzoek ingesteld. Lopende het onderzoek blijft zij werkzaam in haar functie.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
9.5 °
7.8 °
76 %
3.6kmh
100 %
wo
9 °
do
11 °
vr
12 °
za
12 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.