* stadsverwarmingPurmerend

Renovatie warmteleidingen Stadsverwarming bij ruim 7.000 woningen

Purmerend – De komende jaren gaat Stadsverwarming Purmerend (SVP) in de wijken Purmer Zuid, Purmer Noord en Gors Noord de warmteleidingen vervangen. De eerste 329 woningen zijn nu aan de beurt. Bewoners die het aangaat zijn per brief geïnformeerd. Tot 2025 volgen nog ruim 7.000 woningen. De renovatiewerkzaamheden worden buiten het stookseizoen uitgevoerd, zodat de overlast voor de klanten zo gering mogelijk blijft.

SVP heeft ongeveer 550 km ondergrondse leidingen in beheer. Voor een groot deel is ‘het laatste stukje’ (de afleverset bij de klanten thuis) nog in het bezit van de klanten zelf.  Als deze afleversets niet goed zijn onderhouden, kunnen ze gaan lekken en corrosie op de warmteleidingen veroorzaken.

SVP neemt haar verantwoordelijkheid en gaat deze leidingen vervangen. Voornaamste doel is dat klanten minder last zullen ondervinden van storingen en warmteonderbrekingen. Daarbij levert het een flinke energiebesparing (beter geïsoleerde leidingen) op en daarmee een vermindering van de CO2-uitstoot.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.