13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home* stadsverwarmingRenovatie warmteleidingen Stadsverwarming bij ruim 7.000 woningen

Renovatie warmteleidingen Stadsverwarming bij ruim 7.000 woningen

Purmerend – De komende jaren gaat Stadsverwarming Purmerend (SVP) in de wijken Purmer Zuid, Purmer Noord en Gors Noord de warmteleidingen vervangen. De eerste 329 woningen zijn nu aan de beurt. Bewoners die het aangaat zijn per brief geïnformeerd. Tot 2025 volgen nog ruim 7.000 woningen. De renovatiewerkzaamheden worden buiten het stookseizoen uitgevoerd, zodat de overlast voor de klanten zo gering mogelijk blijft.

SVP heeft ongeveer 550 km ondergrondse leidingen in beheer. Voor een groot deel is ‘het laatste stukje’ (de afleverset bij de klanten thuis) nog in het bezit van de klanten zelf.  Als deze afleversets niet goed zijn onderhouden, kunnen ze gaan lekken en corrosie op de warmteleidingen veroorzaken.

SVP neemt haar verantwoordelijkheid en gaat deze leidingen vervangen. Voornaamste doel is dat klanten minder last zullen ondervinden van storingen en warmteonderbrekingen. Daarbij levert het een flinke energiebesparing (beter geïsoleerde leidingen) op en daarmee een vermindering van de CO2-uitstoot.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.