Purmerend

Marktmeestershuisje verplaatst naar definitieve plek (fotoverslag)

Purmerend – Donderdag 12 juli 2018 werd het Marktmeestershuisje  geheel verplaatst. Het startmoment was om 11:30 uur. Rond de 500 mensen waren aanwezig om het spektakel mee te maken.

Het Marktmeestershuisje uit 1910 staat op de hoek van de Koemarkt en werd in zijn geheel verplaatst naar de andere hoek. Het verplaatsen van de ene kant van de markt naar de andere kant duurde ongeveer 30 minuten.

Verplaatsen

Het hele huisje werd op een betonnen plaat gezet en verplaatst naar een plek tussen de kleine en de grote Koemarkt. In de nieuwe setting markeert het markthuisje de overgang naar de tweede pleinruimte voor de toekomstige markthal. De marktmeester gaat opnieuw gebruik van het huisje maken en heeft dan zicht op beide pleinruimtes. In de nieuwe situatie komt het huisje geheel vrij te staan.

Markthal

Attica Vastgoed verplaatst het gemeentelijk monument, zodat op deze plek de nieuwe markthal gebouwd kan worden. Attica is de initiatiefnemer voor het bouwen van de Markthal in de stad. Zij hebben de firma Bresser in de arm genomen om dit staaltje van herfunderen, vijzelen en verplaatsen op zich te nemen. Meer informatie over de Markthal Purmerend is te vinden op www.markthalpurmerend.nl.

Foto’s: Haico Kats en Rob Klaucke.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.