15 C
Purmerend
zaterdag 13 april 2024
HomePurmerendMarktmeestershuisje verplaatst naar definitieve plek (fotoverslag)

Marktmeestershuisje verplaatst naar definitieve plek (fotoverslag)

Purmerend – Donderdag 12 juli 2018 werd het Marktmeestershuisje  geheel verplaatst. Het startmoment was om 11:30 uur. Rond de 500 mensen waren aanwezig om het spektakel mee te maken.

Het Marktmeestershuisje uit 1910 staat op de hoek van de Koemarkt en werd in zijn geheel verplaatst naar de andere hoek. Het verplaatsen van de ene kant van de markt naar de andere kant duurde ongeveer 30 minuten.

Verplaatsen

Het hele huisje werd op een betonnen plaat gezet en verplaatst naar een plek tussen de kleine en de grote Koemarkt. In de nieuwe setting markeert het markthuisje de overgang naar de tweede pleinruimte voor de toekomstige markthal. De marktmeester gaat opnieuw gebruik van het huisje maken en heeft dan zicht op beide pleinruimtes. In de nieuwe situatie komt het huisje geheel vrij te staan.

Markthal

Attica Vastgoed verplaatst het gemeentelijk monument, zodat op deze plek de nieuwe markthal gebouwd kan worden. Attica is de initiatiefnemer voor het bouwen van de Markthal in de stad. Zij hebben de firma Bresser in de arm genomen om dit staaltje van herfunderen, vijzelen en verplaatsen op zich te nemen. Meer informatie over de Markthal Purmerend is te vinden op www.markthalpurmerend.nl.

Foto’s: Haico Kats en Rob Klaucke.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_5b47a479a1548_search-form” cat_id=”0″ cat_select=”0″ default_search=”purmerend” name=”Purmerend” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15 ° C
16.1 °
12.8 °
76 %
7.2kmh
100 %
za
19 °
zo
11 °
ma
10 °
di
10 °
wo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.