-0.6 C
Purmerend
vrijdag 9 december 2022

Home* ProvinciaalDe VakantieBieb, het zomercadeautje van de Bibliotheek

De VakantieBieb, het zomercadeautje van de Bibliotheek

Noord-Holland – Bijna 60.000 mensen in Nederland hebben de afgelopen dagen gebruik gemaakt van de VakantieBieb. De VakantieBieb is een app waarin je meer dan 60 e-books voor jong en oud, twee maanden kunt lenen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Je leest de e-books eenvoudig op je tablet of smartphone. Dat scheelt dus weer boeken sjouwen. De app is te downloaden via Google Play of de App Store.

De VakantieBieb op 1 juli voor de zesde keer opengegaan. Na bijna drie dagen stond de teller op 59.483 actieve VakantieBieb-gebruikers, 11.053 nieuwe gebruikers en 286.000 e-bookdownloads.

Top 3 e-books

De VakantieBieb is pas een kleine week open, maar hierbij toch alvast de top 3 van meest gedownloade e-books. Op nummer 1 staat bij volwassenen ‘Het Paradijs’ van Suzanne Vermeer, gevolgd door ‘Het geheim van mijn man’ van Liane Moriarty en ‘Alles goed en wel’ van Mirjam Oldenhave. Bij jeugd wordt het rijtje aangevoerd door ‘Juf, ik ken een mop!’ van Jolanda Horsten, gevolgd door ‘Escape room’ van Maren Stoffels en ‘Geheim agent oma’ van Manon Sikkel.

De VakantieBieb is open van 1 juli tot en met 31 augustus. Voor een gewoon papieren boek mee op vakantie kun je terecht in de Bibliotheekvestigingen in de buurt die zijn deze zomervakantie ook open. Kijk voor de tijden en adressen op www.bibliotheekwaterland.nl.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,197FansLike
2,236VolgersVolg
1,535VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
-0.6 ° C
0.6 °
-2 °
95 %
0.7kmh
6 %
vr
4 °
za
5 °
zo
3 °
ma
0 °
di
0 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.