* Wat u schrijft

“Milieuramp in Purmerend” – Plastic vissen in de sloot (video)

Purmerend – Purmerender Dirk Groot aka de Zwerfinator heeft vanochtend, volgens eigen zeggen, een milieuramp in Purmerend aangetroffen. Volgens de Purmerender is de plastic soep heel dichtbij en is het niet heel ver weg.

De Purmerender is thans weer bezig met een onderzoek naar zwerfafval in Purmerend. Tijdens zo’n onderzoek komt Dirk altijd even met een update. Zo ook vandaag waar hij de troep in een slootje aan de Wagenweg laat zien.

“Mensen veroorzaken dit zelf. Er moet gewoon minder plastic verpakkingsmateriaal worden gebruikt.” Tevens roept Dirk op om dagelijks een stuk zwerfafval of drie te rapen zodat voorkomen kan worden dat plastic afval zoals flesjes e.d. naar de zeeën wegdrijft. “Mensen hebben dit zelf in de hand, kijk naar wat je koopt en wat de verpakking is. Een komkommer heeft echt geen plastic omhulsel nodig.”

Ook wil de Purmerender dat er statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes komt omdat hiermee wordt voorkomen dat mensen dit achteloos weggooien. Hoeveel kilo er uit de sloot is gehaald is nog onbekend want hij moest weer door. 

Foto en video: Dirk Groot.

Wat vindt u er eigenlijk van?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.